News

Nicușor Dan a găsit soluția salvatoare. Cum vrea să rezolve problema termoficării din Capitală

26.01.2021 | 20:30
Nicusor Dan a gasit solutia salvatoare  Cum vrea sa rezolve problema termoficarii din Capitala
ADVERTISEMENT

În timpul discuțiilor purtate marți, 26 ianuarie, cu privire la metodele prin care sistemul centralizat de termoficare să poată asigura condiţii bune de trai în Bucureşti, Nicușor Dan le-a promis reprezentanţilor companiilor din domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare că în acest an va definitiva, „din banii proprii ai municipalității”, primii kilometri de reţea.

Urmează să demarăm şi lucrările finanţate din cele 300 de milioane de euro bani europeni şi începem cu zonele cele mai grav afectate”, a transmis primarul Capitalei, într-un mesaj publicat ulterior pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a dat asigurări că PMB are „ușile deschise” pentru reprezentanţi din toate domeniile de activitate. „Unul dintre obiectivele principale ale noii administraţii este să asigurăm transparenţa activităţii din primărie”, a adăugat edilul.

Nicușor Dan promite să rezolve problemele termoficării din Capitală

Am continuat dialogul cu reprezentanții companiilor din domeniul modernizării și reparațiilor rețelelor și instalațiilor de termoficare. La întâlnire au participat și astăzi 9 firme, iar discuțiile au fost despre cum putem aduce sistemul centralizat de termoficare la un nivel care să asigure condiții bune de trai în București.

ADVERTISEMENT

Am reiterat apelul făcut către toți cei din acest domeniu, care știu că au capacitatea de a lucra la modernizarea sistemului de termoficare, să se implice, să știe că este nevoie de ei pentru a face ca lucrurile să se miște.

Dacă până acum piața termoenergetică a fost închisă, așa cum ne spun chiar constructorii din acest domeniu, promisiunea mea este că de acum încolo lucrurile se vor face corect și transparent.

ADVERTISEMENT

Mi-am propus ca în acest an să definitivăm primii kilometri de rețea, din banii proprii ai municipalității. Urmează să demarăm și lucrările finanțate din cele 300 de milioane de euro bani europeni și începem cu zonele cele mai grav afectate.

Vreau ca locuitorii Capitalei să știe că fac tot ce este posibil pentru a duce la bun sfârșit acest plan, iar procedurile privind licitațiile le vom începe în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

La PMB ușile sunt deschise și vom avea discuții cu reprezentanți din toate domeniile de activitate. Unul dintre obiectivele principale ale noii administrații este să asigurăm transparența activității din primărie, astfel încât cetățenii să știe în orice moment ce se întâmplă cu banii și orașul lor”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: