News

Nicușor Dan a respins cererea transportatorilor de a protesta în Piața Victoriei: “Întregul transport ar fi fost blocat în București”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a respins cererea transportatorilor de a protesta în Piața Victoriei. Motivația din spatele acestei decizii.
16.01.2024 | 17:57
Nicusor Dan a respins cererea transportatorilor de a protesta in Piata Victoriei Intregul transport ar fi fost blocat in Bucuresti
Nicușor Dan a respins cererea transportatorilor de a protesta în Piața Victoriei. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că a respins solicitarea transportatorilor şi a fermierilor de a protesta în Piața Victoriei. Motivele invocate de edil.

Nicușor Dan a respins cererea transportatorilor de a protesta în Piața Victoriei

De mai bine de o săptămână, fermierii și transportatorii din țară protestează în marile orașe și în apropiere de Capitală. Deocamdată, pentru că nu au autorizație, aceștia nu pot pătrunde în București.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, protestatarii au depus o serie de solicitări privind organizarea unor mișcări de stradă în Piața Victoriei. Marți, primarul general și prefectul din București au vorbit despre câteva astfel de cereri.

Nicușor Dan anunță, pe pagina sa de socializare, că a respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor deoarece ”nu este rezonabilă”. Edilul explică faptul că s-a solicitat ocuparea integrală, de vineri până luni, a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje.

ADVERTISEMENT

”Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini şi utilaje. Evident că întregul transport ar fi fost blocat în Bucureşti.

Cel mai mare protest autorizat cu maşini a avut loc în 2017. Cele 3.800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piaţa Victoriei şi de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulaţiei. Dreptul la protest este consfinţit de lege, însă fără perturbarea funcţionării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respecta legea, aşa cum am făcut şi până acum”, a transmis primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei: ”Există mai multe solicitări pentru organizarea unui protest în Piaţa Victoriei”

Tot marți, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat că există mai multe solicitări pentru organizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Acestea au fost depuse de persoane fizice, de senatorul Şoşoacă şi de o asociaţie a transportatorilor.

Există mai multe solicitări pentru organizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Au fost depuse de câteva persoane fizice, de senatorul Şoşoacă şi de o asociaţie a transportatorilor”, dezvăluie oficialul.

ADVERTISEMENT

Prefectul spune că ultima, la care se cere autorizația pentru 500 de vehicule şi 500 de persoane, este analizată de primărie. ”Ultima dintre aceste solicitări este analizată chiar la acest moment, din informaţiile mele, de către comisia constituită la nivelul Primăriei Capitalei”, a spus Rareş Hopincă, marţi, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT