News

Nicușor Dan a trimis Poliția în Sectorul 2! Ce au descoperit reprezentanții Direcției de Mediu

Nicușor Dan a trimis Poliția în Sectorul 2! ! Ce au descoperit reprezentanții Direcției de Mediu pe un teren privat și de ce au împărțit amenzi organele abilitate
22.01.2022 | 16:45
Nicusor Dan a trimis Politia in Sectorul 2 Ce au descoperit reprezentantii Directiei de Mediu
ADVERTISEMENT

Defrișarea a 150 de arbori a încins spiritele între Primăria Capitalei și cea a Sectorului 2. Direcţia de Mediu a sesizat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti cu privire la defrişarea arborilor de diferite specii, fără aviz de specialitate, în Sectorul 2.

Totul s-ar fi petrecut pe un teren proprietate privată, cuprins între strada Fabrica de Glucoză şi Intrarea Chefalului.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a trimis Poliția Locală în Sectorul 2!

Mai exact, potrivit unui comunicat al PMB, în urma verificărilor făcute, au fost identificaţi operatorul economic şi beneficiarul lucrărilor de defrişare.

Nu se opresc aici lucrurile pentru că vor fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

ADVERTISEMENT

PMB menţionează că, la momentul controlului, au fost prezentate acte, eliberate de Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestora a fost avizată doar defrişarea a 20 de nuci, specie pentru care nu este necesar avizul PMB, ci doar cel al DAMB.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care, având în vedere faptul că pe terenul respectiv mai există arbori care ar putea fi defrişaţi, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va continua verificările.

În același timp, Primăria orașului București reaminteşte că, potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, intervenţia asupra arborilor şi arbuştilor situaţi pe domeniul public şi privat al statului, precum şi pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice/juridice se realizează numai în baza avizelor de specialitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, tot ceea ce ține de defrişare/toaletare trebuie să aibă mai întâi de toate un aviz emis de Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Se poate întâmpla lucrul acesta doar ca urmare a solicitărilor făcute de administratorii/proprietarii legali ai terenurilor/domeniilor respective.

Bucureştenii care sesizează astfel de situaţii sunt rugaţi să se adreseze Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, la numărul 021.9752 şi Primăriei Capitalei, apelând numărul de dispecerat 0800.800.868

ADVERTISEMENT
Tags: