News

Nicuşor Dan acuză că lucrările la Podul Grant vor fi afectate de noile măsuri fiscale. “Nu e normal ca o autoritate centrală să-ţi intervină în bucătăria internă”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat șantierul de la Podul Grant, pentru a verifica stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare.
30.10.2023 | 17:56
Nicusor Dan acuza ca lucrarile la Podul Grant vor fi afectate de noile masuri fiscale Nu e normal ca o autoritate centrala sati intervina in bucataria interna
Nicuşor Dan, despre lucrările la Podul Grant. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a aflat, luni, în vizită pe șantierul de la Podul Grant, pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările de consolidare și reabilitare. Cu acest prilej, Nicușor Dan a vorbit despre noile măsuri fiscale aprobate recent.

Nicușor Dan, despre lucrările la Podul Grant

Edilul susține că nu este de acord cu noile prevederi și că lucrările la pod sunt afectate din cauza OUG. Totodată, Nicușor Dan a ținut că precizeze că nu i se pare normal ca Executivul să intervină ”în bucătăria internă”.

ADVERTISEMENT

„Sperăm să avem îngăduinţa constructorului. Afectează, pentru că (…) Ordonanţa spune că noi putem să plătim în lunile noiembrie şi decembrie media lunilor ianuarie-septembrie.

În ianuarie-septembrie nu s-a facturat pe această lucrare, s-a facturat 1 milion de lei în septembrie. Urmează să vină o factură de 9 milioane de lei. Deci noi, neavând plăţi făcute în ianurie-septembrie, nu o să putem plăti. Banii sunt în cont şi toată lumea ştie că suntem serioşi şi că putem să îi plătim imediat ce vom aproba bugetul pe anul viitor”, a transmis primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT

De altfel, Nicușor Dan susține că OUG nu trebuia să fie aprobată în forma actuală, fiind „o gravă ingerinţă a naţionalului în autonomia locală”. El spune că ar fi trebuit găsite alte soluții, precum reducerea cotelor defalcate, iar primarilor să li se permită să decidă în cazul sumelor.

„Evident că nu e normal ca o autoritate centrală să vină să-ţi intervină pe bucătăria ta internă. Binenţeles că în situaţii disperate, sau în fine, grave, cum pare că suntem.

ADVERTISEMENT

Trebuie să facem nişte reduceri de cheltuieli dar, dacă se decide asta, trebuie să ţi se lase o marjă de apreciere despre cum să cheltuieşti tu banii mai puţin decât îi ai”, a adăugat primarul.

Când ar urma să fie finalizate lucrările

Cu toate acestea, Nicușor Dan afirmă că lucrările vor fi terminate la timp, așa cum s-a anunțat inițial, adică în luna martie 2024. Însă, a specificat că nu vor fi finalizate complet reparațiile de consolidare a podului, ci acelea care afectează circulația.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cele efectuate la linia de tramvai și care afectează, la ora actuală, traficul dinspre Crângași spre Turda. Celelalte lucrări ar urma să fie terminate în 2025, conform termenului de finalizare.

 

ADVERTISEMENT