News

Nicușor Dan confirmă că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei: ”Abia a început să funcționeze mecanismul”

Nicușor Dan vrea al doilea mandat în fruntea PMB și speră să aibă sprijinul unor forțe politice importante la alegerile de anul viitor.
08.10.2023 | 20:26
Nicusor Dan confirma ca va candida pentru un nou mandat la Primaria Capitalei Abia a inceput sa functioneze mecanismul
Nicușor Dan a anunțat că va candida la un nou mandat ca Primar General al Capitalei / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a luat decizia de a intra din nou în lupta electorală, pentru un nou mandat în fruntea Capitalei.

Nicușor Dan, despre o nouă candidatură: ”Eu îmi doresc foarte mult”

Nicușor Dan spune că are câteva proiecte importante de continuat, după ce a reușit să ”astupe găurile” lăsate în urmă de precedenta administrație.

ADVERTISEMENT

„Eu îmi doresc foarte mult, da, pentru că, în opinia mea, abia am aşezat nişte mecanisme, am astupat nişte găuri şi abia a început să funcţioneze mecanismul şi sunt lucruri pe care le-am început şi pe care aş vrea să le terminam, de exemplu, liniile de tramvai”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan recunoaște că PSD, dacă forțele de dreapta nu susțin un candidat unic

Edilul spune că, în acest moment, calculele politice indică drept favorit viitorul candidat al Partidului Social Democrat. Singura șansă ca soarta alegerilor locale să se schimbe este ca partidele de dreapta să susțină un candidat unic.

ADVERTISEMENT

„Este o ecuaţie foarte, foarte simplă în Bucureşti. De când alegerile se fac într-un singur tur, dacă dreapta candidează separat, câştigă PSD, dacă dreapta candidează cu candidat unic, câştigă dreapta.

În 2020, a fost o presiune din partea publicului de dreapta care voia un candidat unic, lucrul ăsta, sunt optimist, că se va întâmpla şi anul viitor”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cine îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile din 2024

Nicușor Dan spune că, cel mai probabil va candida independent, însă speră să atragă cât mai multe partide de dreapta care să-l susțină.

El a explicat că a luat în calcul varianta în care alianța PNL-PSD va susține același candidat, însă acest lucru nu schimbă foarte mult datele problemei.

ADVERTISEMENT

Actualul primar general e de părere că partidele își vor finaliza strategiile electorale la începutul anului viitor, iar până atunci poartă discuții cu mai multe formațiuni.

În viziunea lui Nicușor Dan, partidele de dreapta trebuie să aibă ca principal obiectiv ca PSD să nu conducă Bucureștiul, pentru a evita ”un dezastru”, cum a fost cel dinainte ca el să vină la primărie.

ADVERTISEMENT