News

Nicușor Dan, acuzat că nu oferă autorizație pentru construirea unor corpuri noi la Spitalul Universitar. Emanuel Ungureanu: ”Trebuie demis urgent!” Video

Nicușor Dan este acuzat de un fost coleg din USR că nu oferă autorizație pentru construirea unor corpuri noi la Spitalul Universitar. Emanuel Ungureanu cere demiterea edilului, prin referendum.
08.06.2022 | 16:54
Nicusor Dan acuzat ca nu ofera autorizatie pentru construirea unor corpuri noi la Spitalul Universitar Emanuel Ungureanu Trebuie demis urgent Video
Nicușor Dan, acuzat că nu oferă autorizație pentru construirea unor corpuri noi la Spitalul Universitar. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o filmare postată pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a criticat în termeni duri pe edilul Capitalei. Nicușor Dan este acuzat că blochează modernizarea sistemului medical din București.

Nicușor Dan, acuzat că nu oferă autorizație pentru construirea unor corpuri noi la Spitalul Universitar

În cursul zilei de miercuri, Emanuel Ungureanu a mers la Spitalul Universitar din București. Acesta a criticat dur tot ceea ce s-a întâmplat în perioada pandemiei de coronavirus ”cu morții aflați pe căile de acces, aruncați în saci, cu șobolani, cu deşerurile din spatele spitalului”.

ADVERTISEMENT

Politicianul USR afirmă că instituția medicală nu este adaptată la nevoile acestui secol. Acesta adaugă că noul manager vrea să schimbe totul, însă se lovește de cea mai importantă voce din oraș: primarul general.

Conform spuselor lui Ungureanu, Nicușor Dan refuză să ofere autorizație pentru ridicarea unor noi corpuri la unitatea medicală, deși banii pentru investiție sunt incluși în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ADVERTISEMENT

”Acest Spital Universitar, un mastodont, nu este adaptat la nevoile acestui secol, la nevoile noastre, şi managerul de aici, prof. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă, şi ceilalți care lucrează aici s-au gândit să construiască practic un spital nou cu două corpuri de clădiri distincte, deci se mișcă lucrurile.

Dar, primarul general al Capitalei, fostul meu coleg Nicușor Dan, blochează construirea acestui spital care are finanțare din PNRR, şi vorbim de 149 de milioane euro”, spune Ungureanu din faţa spitalului.

ADVERTISEMENT

Ungureanu demontează explicațiile lui Nicușor Dan

În refuzul său de a semna autorizația, Nicușor Dan invocă Legea 24 care spune că nu se pot face construcții civile pe spaţii verzi. Emanuel Ungureanu demontează acest aspect.

”Nicușor Dan invocă Legea 24 care spune că nu se pot face construcții civile pe spaţii verzi. Numai că, aici unde Nicuşor Dan blochează certificatul de urbanism sunt două platforme, două parcări de 2000 de metri pătraţi care nu înseamnă spaţiu verde. Ele sunt autorizate ca parcări.

ADVERTISEMENT

Domnul Nicuşor Dan nu s-a obosit să coboare din tronul de Primar General unde l-am pus noi cei de la USR în mod special şi stă cu fundul pe scaun şi blochează o investiție de 149 de milioane de euro.

Ăsta este paradoxul, că aici avem un manager care s-a apucat de treabă şi vrea să construiască. Avem şi bani pentru asta, a venit şefa Comisiei Europene Ursula s-au filmat aici cu Iohannis şi ceilalţi, iar Nicuşor Dan blochează construirea unui spital”, acuză deputatul USR.

Deputatul USR cere demiterea lui Nicușor Dan

În filmarea de pe contul său de socializare, Emanuel Ungureanu se arată revoltat şi dezamăgit de atitudinea fostului său coleg. Membrul USR spune că nu poate înțelege atitudinea edilului şi consideră că este o mare mizerie ce face.

În opinia lui Ungureanu, Nicușor Dan își bate joc de speranțele cetățeniilor, iar pentru ceea ce face trebuie demis urgent prin referendum.

”Să ai bani gratis la dispoziție prinși de PNRR de fostul ministru Mihăilă de la noi de la USR, şi Nicușor Dan să blocheze asemenea proiect este incalificabil. Iar faptul că se folosește de ideea că nu poate să încalce legea deoarece este spațiu verde, este o mizerie fără margini.

Repet, spațiile respective sunt două parcări. Construcția noii clădiri, care are șapte etaje, cu o arhitectură superbă, curte spațioasă, circuite pentru medici, este blocată de Nicuşor Dan, care îşi bate joc de speranțele românilor. Nu există nicio scuză pentru ceea ce face, trebuie demis urgent prin referendum”, mai spune Ungureanu.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Poliția Română, folosită la o escrocherie. Mulți români au fost păcăliți
Poliția Română, folosită la o escrocherie. Mulți români au fost păcăliți
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat...
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat cu sania