News

Nicușor Dan, anunț pentru toți locatarii blocurilor cu risc seismic. Ce dispozitive vor fi montate pe clădiri

Nicușor Dan, despre ce senzori vor fi montați pe blocurile cu risc seismic. Toate clădirile avute în vedere pentru consolidare vor beneficia
02.04.2024 | 20:54
Nicusor Dan anunt pentru toti locatarii blocurilor cu risc seismic Ce dispozitive vor fi montate pe cladiri
Sensori seismici vor fi amplasați pe toate clădirile care vor fi consolidate, a spus Nicușor Dan / Foto: Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat, marți, amplasarea unor senzori seismici pe o clădire „care va fi consolidată fără mutarea locatarilor”.

Aparatele vor transmite în timp real

Amplasăm senzori seismici pe o clădire care va fi consolidată fără mutarea locatarilor”, a precizat Nicușor Dan, într-o postare pe pagina sa Facebook. Nicușor Dan a anunțat, marți, că „senzori pentru înregistrarea și transmiterea în timp real a mișcărilor seismice viitoare” au fost instalați pe o clădire a cărei structură va fi consolidată pentru rezistență la cutremur.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a precizat că acești senzori au fost montați de specialiștii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„Specialiștii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au montat senzori pentru înregistrarea și transmiterea în timp real a mișcărilor seismice viitoare și înțelegerea comportamentului unei clădiri care urmează a fi consolidată seismic de către Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS)”, a scris Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Senzorii vor fi montați pe toate clădirile care vor fi consolidate

Primarul general a spus că astfel de dispozitive vor fi amplasate pe toate clădirile pe care Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic le are în vedere pentru consolidare. Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic se referă la clădiri cu o înălțime de minim P+3.

„Astfel de senzori vor fi montați pe toate clădirile rezidențiale pe care AMCCRS le va consolida prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălțime de minim P+3”, potrivit primarului. Nicușor Dan a mai precizat că senzorii au fost instalați pe un imobil cu două etaje și 24 de apartamente din Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

„Inițiativa face parte din programul pilot de cercetare și dezvoltare inovativă 2021-2027, susținut de Uniunea Europeană prin proiectul HORIZON – MULTICARE. Imobilul de două etaje și 24 de apartamente, se află pe str. Intrarea Văcărești nr.2, sector 4 și a primit finanțare europeană nerambursabilă de aproximativ 560 000 EURO.

De asemenea, soluția propusă constă în consolidarea pe exterior a imobilului, prin implementarea unui schelet extern ce va crește rezistența la seism a clădirii, precum și un sistem performant de panouri de fațadă – pentru creșterea eficienței energetice”, se mai arată în postarea primarului general.

ADVERTISEMENT

 

 

Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Prognoza meteo actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie