News

Nicușor Dan e lider în sondaje. Ce șanse are Gabriela Firea la Primăria Capitalei

16.08.2020 | 16:33
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan e lider în sondaje pentru Primăria Bucureștiului. În preferințele electoratului din Capitală e cotat cu prima șansă în cursa cu Gabriela Firea, conform unui sondaj Cult Market Research, realizat la comanda Konrad Adenauer, în perioada 23 iulie-7 august.

Din totalul respondenților, 35% susțin că ar vota cu Nicușor Dan. Actualul primar din București, Gabriela Firea a primit 30% din voturi în sondaj. Dintre participanți, 5% ar alege alt candidat.

ADVERTISEMENT

Foarte important de precizat este faptul că 30% dintre persoane n-au ales niciun candidat: 18% sunt nehotărâți și 12% nu ar vota.

Sondajele îl dau lider în București pe Nicușor Dan

Cult Market Research. Sursa Foto: Hotnews.ro

Procentul lui Nicușor Dan ar crește la 55% dacă se iau în calcul votanții care susțin că sigur ies la vot și care au o opțiune de vot validă. Este clar că o prezență mai numeroasă la vot i-ar oferi o șansă mai mare candidatului suținut de PNL și alianța USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Conform sondajului, Gabriela Firea are cei mai mulți susținători în sectorul 5, în timp ce Nicușor Dan conduce în sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6.

Aprope jumătate din electoratul lui Nicușor Dan are vârsta cuprinsă între 18 si 39 de ani. 52% dintre susținătorii săi lucrează în sectorul privat. În cazul primarului actual, Gabriela Firea, 43% dintre votanți au peste 60 de ani, iar 44% la sută nu au studii universitare.

ADVERTISEMENT

Cei care îl doresc pe liderul dreptei la Primăria Bucureștiului cred că acesta poate rezolva anumite probleme vechi, grave și esențiale ale orașului: infrastructura deficitară, traficul și poluarea. Sondajul relevă că cei care o susțin pe Gabriela Firea evaluează performanțele acesteia ca fiind bune.

Peste jumătate dintre bucureștenii cu drept de vot consideră că lucrurile în  Capitală merg într-o direcție greșită. 80% cred că deplasarea prin București este cea mai importantă problemă a orașului. Infrastructura, traficul sau serviciile de transport în comun, toate au fost identificate drept deficitare de către persoanele care au participat la sondaj.

ADVERTISEMENT

O altă problemă a capitalei care nu mai necesită amânare este cea a poluării și a gunoiului. 70% dintre bucureșteni susțin că vor ieși sigur la vot atât la locale, cât și la parlamentare.

Cei care nu vor să voteze susțin fie că nu au încrederea în candidații propuși, fie că nu îi cunosc.
Sondajul a fost realizat pe un număr de 1064 de persoane cu buletin sau viză de flotant în Municipiul București. Marja de eroare este de ±/-3%. Perioada de colectare a datelor a fost 23 iulie – 7 august.
ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, în centrul atenției la meciul Generației...
Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, în centrul atenției la meciul Generației de Aur. Cum arată cele două
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”