News

Nicușor Dan, nou atac la adresa administrației Firea. Ultimele concluzii ale primarului general

29.01.2021 | 09:42
Nicusor Dan nou atac la adresa administratiei Firea Ultimele concluzii ale primarului general
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan revine cu noi atacuri la adresa fostei administrații, condusă de Gabriela Firea. Ultimele concluzii ale primarului general nu sunt diferite de cele anterioare.

Edilul a continuat discuțiile pe tema bugetului primăriei pentru anul acesta în ziua de joi, 28 ianuarie, cu viceprimarii Bucureștiului, consilierii municipali și directorii instituțiilor subordonate. Declarațiile care au urmat au subliniat spusele de dinainte, că Firea a irosit banii Capitalei.

ADVERTISEMENT

Totodată, la aceste discuții au fost prezenți și reprezentanți ale unor instituții non-guvernamentale. Membrii Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire, Active Watch, ARCEN, Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, EDIT, Asociației Culturale pentru Educație prin Artă, Nod Makerspace, BASAR și Funky Citizen au putut întreba reprezentanții municipalității cu privire la planurile bugetare trecute sau viitoare.

Nicușor Dan, nou atac la adresa administrației Firea. Ultimele concluzii ale primarului general

Nicușor Dan a anunțat pe Facebook purtarea acestor discuții: „dezbaterile privind bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2021 au continuat astăzi cu directorii instituțiilor de cultură și spectacol din subordinea Primăriei, dar și cu cei de la conducerea Administrației Fondului Imobiliar, a Poliției Locale, cu Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, Grădina Zoologică și Centrele pentru Tineret și Seniori”.

ADVERTISEMENT

„La fel ca și până acum, ne-am dorit discuții transparente cu societatea civilă, astfel încât și astăzi au participat reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale” a adăugat acesta.

Nicușor Dan a recunoscut că nu sunt mari diferențe în concluziile trase acum: „concluzia zilei de astăzi nu diferă cu mult față de altele. Știam că bugetul Primărie a fost gestionat prost de administrația anterioară, care a ales să arunce banii pe distracție și mai puțin pe investiții corecte și necesare pentru oameni, dar lucrurile pe care le descoperim în fiecare zi sunt peste orice imaginație”. 

ADVERTISEMENT

Discuțiile nu s-au terminat. Primarul Capitalei spune că, după finalizarea acestora, o să apară prima formă a bugetului: „imediat ce terminăm dezbaterile, adică lunea viitoare, vom da o primă formă bugetului”.

Edilul a mai spus și că vor fi multe schimbări în planul bugetar: „Ceea ce pot deja spune este că multe dintre cheltuielile inutile de până acum nu se vor regăsi în noul buget”.

ADVERTISEMENT

Încheierea mesajului transmis a fost făcută în stilul caracteristic, cu un atac la Firea: „punem stop risipei și drămuim banii și aducem fonduri europene pentru ceea ce are cu adevărat nevoie Bucureștiul. Poate că rezultatele nu se vor vedea imediat, în câteva zile sau câteva luni. Însă, cu siguranță, în acest mandat, vom reuși să reparăm multe din stricăciunile celor care au distrus orașul și vom reuși să facem proiecte importante pentru Capitală”.

ADVERTISEMENT