News

Capitala va avea un plan integrat pentru calitatea aerului. Câștigătorul licitației a lucrat pentru proiecte similare la Londra și Dublin

Primarul Bucureștilor, Nicușor Dan, a anunțat că a fost atribuit contractul pentru realizarea unui plan integrat de măsuri care să ducă la îmbunătățirea calității aerului.
04.01.2022 | 21:33
Capitala va avea un plan integrat pentru calitatea aerului Castigatorul licitatiei a lucrat pentru proiecte similare la Londra si  Dublin
ADVERTISEMENT

Contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București a fost atribuit, săptămâna trecută, unui consorțiu de patru firme.

Una dintre acestea a realizat proiecte similare pentru capitala Marii Britanii, Londra, și cea a Irlandei, Dublin.

ADVERTISEMENT

Planul va fi realizat în următorul an și cuprind două secțiuni distincte: una va fi dedicată principalilor poluanți din București, iar cealaltă măsurilor necesare pentru  îmbunătățirea calității aerului.

Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calității aerului și proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului pentru, printre altele, Londra, dar și pentru capitala Irlandei, Dublin, precum și la nivelul întregii Republici Irlanda.

ADVERTISEMENT

Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni și presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în București (principalii poluanți) și a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, a anunțat Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Proiectul va costa aproape 2 milioane de lei

Primăria Generală a lansat pe SICAP licitația pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţă tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în municipiul Bucureşti în data de 24 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală estimată a contractului era de 1.750.000 lei, potrivit Agerpres.

Înainte de lansarea licitației, primarul Nicușor Dan spunea că este necesar un studiu de mediu care să indice în mod clar care sunt sursele de poluare din București.

Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, a fost în consultare publică şi lansăm chiar săptămâna aceasta o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului.

Înainte de a elabora planul de măsuri prin care să îmbunătăţim calitatea aerului, avem nevoie de un studiu care să ne spună care sunt principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti”, spunea Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: