News

Nicușor Dan spune că Piedone este rivalul principal și cere sprijinul votanților PNL. „Nu o să-l atac pe Sebastian Burduja”

Nicușor Dan spune că principalul rival rămâne Piedone și cere sprijinul publicului PNL. „Votul pe candidații 3, 4, 5 e un vot aruncat”
29.04.2024 | 15:32
Nicusor Dan spune ca Piedone este rivalul principal si cere sprijinul votantilor PNL Nu o sal atac pe Sebastian Burduja
Primarul general se așteaptă ca mulți dintre simpatizanții PNL să-l voteze / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general, a afirmat, luni, că lupta pentru Primăria Capitalei se va da între el și cadidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, în ciuda unui sondaj recent în care acesta din urmă este depășit de candidatul PSD, Gabriela Firea. Nicușor Dan a spus că nu va ataca PNL în campanie dar se așteaptă să fie susținut de electoratul liberalilor.

Nicușor Dan: „Piedone rămâne principalul contracandidat”

Nicușor Dan, primarul general, a declarat, luni, că candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone este rămâne principalul său rival în cursa pentru Primăria Generală, chiar dacă un recent sondaj Avangarde arată că Gabriela Firea, candidatul social-democraților, l-ar surclasa pe Piedone.

ADVERTISEMENT

„Sondajul este o poză de moment. După cum ştiţi, am făcut şi eu un sondaj, nu ultimul ci penultimul (..) şi cumva converg datele pe care noi le-am strâns acolo cu cele din sondajele prezentate.

E clar că Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea împart acelaşi bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD. În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut şi pe discuţiile pe care voluntarii noştri le au cu oamenii, în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”, a spus primarul general.

ADVERTISEMENT

„E foarte importantă mobilizarea”

Nicușor Dan a comentat și ce ar urma dacă candidatul PUSL se va retrage din cursa electorală, după unele scenarii vehiculate, desi Piedone a susținut că nu va abandona. Dan a precizat că Primarul Sectorului 5 nu i-a răspuns încă în legătură cu o dezbatere la care el l-a invitat să participe.

„În oricare dintre variante, fie că se retrage, fie că se decide să rămână în cursă, e foarte importantă informarea oamenilor cu ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani şi e foarte, foarte importantă mobilizarea, pentru că sunt bazine relativ egale, PSD şi anti-PSD. Cei care vin mai mulţi la vot vor avea câştig de cauză”, a spus primarul general.

ADVERTISEMENT

Nu-l va ataca pe Sebastian Burduja

Nicușor Dan a mai spus că nu va duce o campanie împotiva contracandidatului său din partea liberalilor la PMB, Sebastian Burduja și subliniat „relația sa importantă” cu publicul liberal.

„Eu îmi doresc foarte tare să câștig și îmi doresc ca în majoritatea pe care o vom crea, PNL să participe. Nu cred că e productiv să ne spunem lucruri care vor rămâne. Eu nu o să-l atac și o să încerc să păstrez. E foarte important, în toți acești trei ani și jumătate, mai ales acum, relația mea cu publicul PNL a fost foarte importantă. Am încercat prin tot ce am făcut să le satisfac așteptările, nu o să atac PNL și pe Burduja în această campanie”, a declarat primarul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a mai spus că se așteaptă ca mulți dintre simpatizanții liberali să-l voteze la 9 iunie, chiar dacă acum PNL are propriul candidat în persoana lui Sebastian Burduja.

„Persoane individuale care votează PNL și care mă susțin cunosc. Acum partidul are un candidat și persoanele din conducerea partidului vor susține candidatul PNL. Pentru simpatizanții PNL din București, în condițiile în care noi am învățat ce înseamnă alegeri într-un singur tur, în care votul pe candidații 3, 4, 5 e un vot aruncat, mă aștept ca mulți dintre oamenii care votează PNL să mă voteze, chiar dacă consideră că Burduja e mai bun”, a spus Dan.

Primarul a mai spus că nu are la cunoștință despre vehiculatul scenariu ca premierul Marcel Ciolacu să se înțeleagă cu Cristian Popescu Piedone pentru a-i bara drumul Gabrielei Firea la PMB. „Dacă e un plan, mie nu mi-a spus nimeni”, a precizat el.

 

 

 

ADVERTISEMENT