News

Iohannis, reacție despre tensiunile din cadrul alianței PSD-PNL. „S-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile”

Iohannis spune că alianța PSD-PNL e „complicată” dar trebuie „să-și facă treaba”. „Să meargă mai departe, după 9 iunie vom vedea”
17.04.2024 | 22:16
Iohannis reactie despre tensiunile din cadrul aliantei PSDPNL Sau luptat unul impotriva celuilalt ani de zile
Șeful statului spune că alianța PSD-PNL trebuie să meargă mai departe, în ciuda tensiunilor / Foto: Facebook, Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a apreciat, miercuri, în legătură cu tensiunile din cadrul coaliției PSD-PNL cu privire la lista de candidați, că această alianță este una „complicată” dar că ea trebuie „să-și facă treaba”.

Iohannis: „Coaliția este complicată, știm asta din capul locului”

Tensiunile din cadrul coaliției PSD-PNL au fost alimentate în ultimele zile de informațiile privind retragerea, cu voie sau fără voie, a candidatului comun la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a declarat că este treaba celor două partide ce candidați sau posibili candidați pun pe liste și că, desi PSD și PNL au fost rivali ani de zile, până în momentul actual aceste tensiuni au putut fi aplanate.

„Nu aș vrea să mă exprim despre listele de candidați sau posibili candidați, asta este treaba coaliției. În rest, coaliția este complicată, știm asta din capul locului, sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile. Și atunci cu siguranță, în anumite momente apar tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

„Să-și pregătească candidații și să meargă mai departe”

Șeful statului a mai apreciat că PSD-PNL trebuie să continue „să-și facă treaba” în derularea campaniei electorale și a procesului electoral. „Coaliția să-și facă treaba, să-și pregătească candidații și să meargă mai departe. După 9 iunie vom vedea. Există promisiunea unor discuții aprofundate, cu niște concluzii. Așteptăm”, a adăugat președintele.

Ciolacu, ultimul avertisment pentru Cîrstoiu

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deschis medicului Cătălin Cîrstoiu să organizeze o conferință de presă și să explice acuzațiile de incompatibilitate ce i se aduc, spunâd că altfel „nu vom putea continua”.

ADVERTISEMENT

De partea sa, medicul a declarat, tot miercuri, că nu se află în nici o stare de incompatibilitate și că va continua cursa pentru Primăria Generală. Un recent sondaj îl plasează pe candidatul PSD-PNL tot pe locul trei, în fața principalilor rivali, Cristian Popescu Piedone și actualul primar general, Nicușor Dan.