News

Nicușor Dan, veste importantă pentru bucureștenii care au probleme cu apa caldă și căldura: “Avem trei oferte depuse”

Nicușor Dan a precizat că Primăria Capitalei este pe cale să achiziționeze mai multe mini centrale termice ce vor fi amplasate în zonele fără apă caldă
02.03.2024 | 15:50
Nicusor Dan veste importanta pentru bucurestenii care au probleme cu apa calda si caldura Avem trei oferte depuse
Nicușor Dan, serie de anunțuri privind rețeaua de termoficare a Capitalei. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Primarul Nicușor Dan a declarat sâmbătă că instituția pe care o conduce este pe cale să finalizeze achiziția a 20 de mini centrale termice ce urmează să fie amplasate în zonele din Capitală unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți. Centralele urmează să fie operaționale pentru următorul sezon rece.

Primăria achiziționează 20 de mini centrale termice

Primarul Nicușor Dan a precizat că, în cadrul procesul de achiziție a celor 20 de mini centrale termice, s-au depus deja trei oferte. Acesta a precizat că acum va urma etapa de analizare a ofertelor, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, Compania Municipală Energetica Servicii să desemneze câştigătorul licitației.

ADVERTISEMENT

„Avem 3 oferte depuse în cadrul procedurii de achiziţie a celor 20 de mini centrale termice care vor fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi.

Prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, vom asigura, începând cu următorul sezon rece, furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Actualul primar a mai precizat că aceste centrale  vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi.

„Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, a mai subliniat primarul capitalei.

ADVERTISEMENT

11 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare

Acest anunț vine la mai puțin de 24 de ore după ce vineri anunța darea în folosință a încă unui kilometru de rețea de termoficare modernizata pe Bd. Ion Mihalache, în zona Pieței 1 Mai. „Aici, Compania Municipală Energetica Servicii a realizat probele de presiune după ce a înlocuit conductele vechi de peste 40 de ani cu țevi noi, preizolate și dotate cu senzori de detecție a avariilor.

De asemenea, a fost înlocuit complet și racordul în Punctul Termic 1 Mai, o conexiune a conductelor care alimentează din conducta magistrală majoritatea blocurilor de pe Bd. Ion Mihalache. Acest tronson face parte Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești, care are o lungime totală de 11 km, din care am înlocuit până acum 5,8 km”, anunța primarul Nicușor Dan, care sublinia că în prezent sunt deschise 11 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală.

ADVERTISEMENT

Anunțul cu privire la deschiderea celui de-al 11-lea șantier pentru schimbarea conductelor de termoficare a fost făcut în urmă cu două zile, fiind vorba de o lucrare curtea Spitalului Colentina. „Este unul dintre cele 25 de obiective cu o lungime totală a conductelor de 212 km și finanțare nerambursabilă europeană.

Pe acest șantier se înlocuiesc conducte pe o lungime de 5,12 km, parte a Magistralei II Sud. După finalizarea lucrărilor, vor beneficia de apă caldă și căldura la parametri optimi locuitorii din zona Șoseaua Ștefan cel Mare și străzile adiacente. În total, de la preluarea mandatului, am înlocuit peste 110 km conducte, dintre care 50 km doar anul trecut. Ținta pentru anul acesta este să înlocuim 70 de km de rețea”, anunța Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: