News

Bugetul Capitalei, respins de Consiliul General. PNL explică de ce nu a votat proiectul lui Nicușor Dan

În urma votului de vineri, Bugetul Capitalei a fost respins de Consiliul General. PNL a explicat de ce nu a votat proiectul lui Nicușor Dan.
01.03.2024 | 13:17
Bugetul Capitalei respins de Consiliul General PNL explica de ce nu a votat proiectul lui Nicusor Dan
Bugetul Capitalei, propus de Nicușor Dan, respins de Consiliul General. Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, Bugetul Capitalei, un proiect al actualului edil Nicușor Dan, a fost respins de Consiliul General al Bucureștiului. PNL explică de ce nu l-a votat.

Bugetul Capitalei, propus de Nicușor Dan, respins de Consiliul General

Pe 20 februarie, liderul PNL București, Sebastian Burduja, avertiza că liberalii nu vor vota bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan. Acesta cataloga actul ”o glumă proastă”.

ADVERTISEMENT

Liberalii s-au ținut de cuvântul, iar Bugetul Municipiul București a fost blocat. Proiectul de buget propus de Nicușor Dan a picat vineri la vot în Consiliul General.

Din totalul de 54 de consilieri generali în funcție, 18 au votat pentru, 6 s-au abținut și 4 au votat împotrivă. Voturile sunt insuficiente pentru adoptare. De notat că grupul PSD nu a participat la ședință.

ADVERTISEMENT

PNL explică de ce nu a votat proiectul lui Nicușor Dan

Într-un comunicat de presă emis imediat după votul din Consiliul General al Capitalei, PNL Bucureşti a prezentat motivele pentru care nu votează proiectul de buget propus de Nicuşor Dan.

În continuare, actul este numit de liberali ”o glumă proastă la adresa bucureştenilor”. Aleșii PNL mai spun că este ”o farsă a alocărilor nejustificate, simţite şi trăite în fiecare zi de către bucureşteni”.

ADVERTISEMENT

Foștii parteneri politici ai lui Nicușor Dan îi solicită acestuia să vină cu un proiect realist, fără pomeni electorale. PNL mai afirmă că Nicuşor Dan nu a venit cu niciun plan concret pentru achitarea datoriilor, inclusiv pentru termoficare.

”Pentru PNL Bucureşti singurul aliat sunt bucureştenii. 4 motive pentru care NU votăm proiectul de buget propus de Nicuşor Dan, o glumă proastă la adresa bucureştenilor. În urma analizei efectuate asupra bugetului propus de Primarul General, PNL Bucureşti a afirmat deja că nu va vota proiectul de buget şi solicită primarului Nicuşor Dan să vină cu un proiect realist, fără pomeni electorale”, anunţă PNL Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt cele 4 motive:

1. Lipsa fondurilor pentru termoficare și transport

”Bugetul de 1 miliard lei alocat pentru termoficare este mult sub nivelul necesar. Datoriile Termoenergetica către ELCEN cresc constant, dar propunerile primarului pentru a le soluționa sunt inexistente.

Nicușor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica, deși este obligatorie pentru ca bucureștenii să aibă căldură și apa caldă constant și la standarde corecte”.

2. Fonduri europene infime în comparație cu alte orașe din România

”În multe municipii mari din țară vedem o competiție acerbă pentru fondurile europene. În schimb, PMB-ul și Nicușor Dan se feresc de ele”.

3. Marile proiecte de infrastructură, de tipul Prelungirea Ghencea, rămân nefinanțate

”Absența oricăror proiecte de infrastructură sau dezvoltare urbană în proiectul de buget evidențiază o incapacitate administrativă șocantă, viziune 0, capacitate administrativă 0. ”NiMIcUșor” pentru Nicușor Dan. Din păcate, nici măcar cele începute deja nu sunt prioritizate pentru a fi finalizate cât mai rapid”.

4. Fonduri imense alocate pentru pomeni electorale

Nicușor Dan nu pare să fi învățat din criticile pe care le făcea când era activist civic. Uitând că este responsabil pentru binele orașului, nu pentru propaganda sa personală, actualul primar își face campanie electorală din banii bucureștenilor”, spun liberalii.

ADVERTISEMENT