News

Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni. Ce se întâmplă cu Delta Văcărești și Lacul Morii

13.11.2020 | 21:16
Nicusor Dan vesti bune pentru bucuresteni Ce se intampla cu Delta Vacaresti si Lacul Morii
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vineri, 13 noiembrie, a avut o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, în care a fost discutată lista de măsuri pentru reducerea poluării în București.

Amenajarea Deltei Văcărești și a Lacului Morii, dar și crearea unei centuri verzi pentru Capitală, în lista soluțiilor propuse.

ADVERTISEMENT

Printre alte soluții se numără și instalarea bornelor electrice pentru mașini.

Nicușor Dan ia decizii pentru mediu

„Azi, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu premierul Ludovic Orban și ministrul Mircea Fechet, am discutat o agendă comună ambițioasă pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului în București.

Pe scurt:
1. Municipalitatea bucureșteană va intra în parteneriat cu Guvernul pentru amenajarea Parcului Natural Văcărești și a Lacului Morii ca spații verzi în folosul bucureștenilor. Vom face acest lucru printr-un concurs de proiecte internațional, transparent.

ADVERTISEMENT

2. Vom depune la Ministerul Mediului, în această lună, un proiect pentru crearea unei rețele de stații de încărcare a vehiculelor electrice în București. Transportul viitorului se va baza tot mai mult pe electricitate și vreau ca Bucureștiul să facă pasul spre acest viitor cât mai repede. Precedenta administrație a Capitalei nu s-a preocupat de așa ceva.

3. Vom colabora cu Ministerul Mediului în proiectul guvernamental care presupune extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului din București de la 8 la 85 de puncte de măsurare a calității aerului. Pentru a lucra eficient în combaterea poluării aerului, avem nevoie de informații mai precise.

ADVERTISEMENT

4. Vom combate mai sever încălcările de mediu din Capitală, iar pentru asta am decis să ofer un sprijin personalului insuficient al Gărzii de Mediu, care va fi suplimentat cu polițiști din Poliția Locală a Municipiului București. Vor fi realizate patrule mixte pentru a depista și sancționa încălcarea legislației de mediu – inclusiv în ceea ce privește deșeurile, problemă care nu va mai fi neglijată la Primăria Capitalei.

5. Am pus pe masă subiectul plantării Centurii Verzi a Bucureștiului, care va fi dezvoltat ulterior printr-o discuție separată care să includă partenerii din administrația locală a județului Ilfov.

ADVERTISEMENT

Trecem de la mimarea preocupării pentru mediu în Primăria Capitalei la măsuri concrete pentru un aer mai curat în București”, a scris conform ziare.com.

Azi, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu premierul Ludovic Orban și ministrul Mircea Fechet, am…

Posted by Nicușor Dan on Friday, 13 November 2020

 

ADVERTISEMENT