News

Nike vrea să dea lovitura în metavers! A cumpărat o firmă care produce adidași virtuali ce se vând pe bani buni

Metaversul este un concept din ce în ce mai popular, iar marile branduri încearcă să țină pasul cu acest concept ce evoluează rapid. Nike a intrat deja în această nouă lume.
14.12.2021 | 19:01
Nike vrea sa dea lovitura in metavers A cumparat o firma care produce adidasi virtuali ce se vand pe bani buni
Nike a intrat în metavers cu o achiziție importantă. Sursa foto: artfkt.com.
ADVERTISEMENT

Companiile pe care le cunoaștem deja de ani buni încearcă să își asigure viitorul în metavers și fac pași în această direcție. Firmele cu tradiție în lumea de zi cu zi vor să se mute și în acest nou univers virtual, iar Nike este una dintre primele care fac asta.

Compania producătoare de articole sportive a intrat în această lume a metaversului în urmă cu puțin timp, după ce a luat decizia de a achiziționa compania RTFKT, care produce adidași… digitali.

ADVERTISEMENT

Firma RTFKT, pronunțată ”artefact”, vinde obiecte virtuale în forma NFT-urilor, bunuri digitale care sunt autentificate folosind aceeași tehnologie blockchain, pe care se bazează monedele virtuale.

”Achiziția este doar un nou pas care accelerează transformarea digitală a Nike și care ne permite să deservim atleți și creatori aflați la intersecția dintre sporturi, creativitate, gaming și cultură”, a declarat John Donahoe, CEO-ul companiei. Acesta a afirmat, însă, că termenii achiziției, inclusiv suma care a fost plătită pentru asta, nu vor fi făcuți publici.

ADVERTISEMENT

Chiar și în lipsa acestor informații, este clar că există un interes din ce în ce mai mare al marilor branduri pentru NFT-uri. În luna mai, un astfel de NFT creat pentru o geantă Gucci s-a vândut cu o sumă mai mare decât prețul genții reale.

Nebunia din jurul acestor bunuri virtuale provine din predicțiile conform cărora metaversul, această variantă în realitate virtuală a internetului, va înlocui internetul clasic din prezent. Retailul are potențialul de a fi transformat; oamenii ar putea să navigheze magazine în VR și ar putea vedea astfel hainele pe care doresc să le cumpere.

ADVERTISEMENT

RTFKT a vândut adidași cu peste 5.000 de dolari bucata

Nike a inaugurat deja Nikeland, un showroom virtual ce este găzduit de platforma Roblox. Aici, utilizatorii au posibilitatea de a-și îmbrăca avatarul cu haine ale brandului sportiv.

RTFKT a fost fondată în 2020 și a reușit să profite pe o intersecție interesantă între NFT-uri și adidași: ambele produse sunt deseori obiecte colecționabile. În martie, RTFKT a vândut 600 de perechi de adidași contra sumei de 3,1 milioane de dolari (aproximativ 5.160 de dolari pentru o pereche), promovând totuși obiectele ca având o valoare dublă, acestea fiind însoțite și de varianta NFT a încălțărilor.

ADVERTISEMENT

”Suntem bucuroși să creștem acest brand, care a fost format întru totul în metavers”, a declarat co-fondatorul RTFKT, Benoit Pagotto, conform techxplore.com.

NFT-urile au devenit extrem de populare în ultimul an, iar entuziaștii susțin că acestea vor deveni o formă răspândită de proprietate. Criticii spun că acest concept este supraestimat, având în vedere că unele NFT-uri se vând cu sute de mii sau milioane de dolari. Unii cred că la mijloc stă și spălarea de bani, având în vedere că NFT-uri sunt o piață nereglementată de vreo autoritate.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu...
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu cancerul
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României