News

”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”. Declarație dură despre incendiul devastator de la pensiunea Ferma Dacilor

Cum s-a produs incendiul de la Ferma Dacilor, ce susține un expert criminalist? Șase oameni au murit, alți doi sunt căutați.
26.12.2023 | 22:48
Nimeni nu va putea vreodata sa ma convinga ca nu e mana criminala Declaratie dura despre incendiul devastator de la pensiunea Ferma Dacilor
Incendiul de la Ferma Dacilor. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Un expert criminalist vorbește despre tragedia care a avut loc chiar în ziua de Crăciun la pensiunea Ferma Dacilor, din județul Prahova, în urma căreia au murit șase oameni, iar alți doi sunt încă dispăruți, după incediul violent care a cuprins întreaga cabană.

Un expert criminalist susține că incendiul de la Ferma Dacilor a fost provocat intenționat

Cauza izbucnirii flăcărilor devastatoare este greu de stabilit, cel puțin momentan, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Există voci care susțin că incendiul ar fi fost provocat intenționat, fiind vorba de o mână criminală.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei care merg pe această variantă este expertul criminalist Tudorel Butoi. El a explicat de ce consideră că totul ar fi fost pus la cale de cineva, într-o intervenție la Antena 3 CNN. „În momentul în care ai o dispoziție teritorială cu căsuțe, în care n-ai aprobări, n-ai una, n-ai alta, deranjezi vecinătățile.

În egală măsură, pot să existe conflicte pe datorii neonorate, pe deranj în altă zonă a activităților respective, pe țepe pe care și le dau unii altora. Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală câtă vreme eu vorbesc de spontaneitatea și concomitența acestor incendii.

ADVERTISEMENT

Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse. E o ipoteză, o idee”, a declarat expertul criminalist Tudorel Butoi, potrivit sursei citate anterior.

Deși ISU nu susține această variantă, Tudorel Butoi spune că, cel mai probabil, criminaliștii și Parchetul vor face lumină în acest caz tulburător. Rămâne de văzut în ce circumstanțe a izbucnit incendiul.

ADVERTISEMENT

Șase oameni au murit, alți doi sunt căutați de pompieri

În urmă cu doar câteva ore, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au anunțat că a fost găsită cea de-a șasea victimă decedată. Momentan, nu se știe dacă este vorba despre un adult sau un copil.

Anterior au fost descoperite trupurile carbonizate ale altor cinci persoane, inclusiv un minor. Alți doi oameni sunt căutați și la această oră de pompieri. Se pare că victimele nu erau turiști, ci angajați și rude ale patronului pensiunii, Cornel Dinicu.

ADVERTISEMENT

După această tragedie s-a aflat că pensiunea Ferma Dacilor nu obținuse autorizație de construire, ci doar certificat de edificare. De altfel, cabana nu avea nici autorizație la incendiu, conform verificărilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi