Fotbal international

Niță, intervenție miraculoasă! Portarul a apărat un penalty, iar Sparta are victorii pe linie fără Stanciu! Video

02.03.2019 | 21:58
Nita interventie miraculoasa Portarul a aparat un penalty iar Sparta are victorii pe linie fara Stanciu Video
ADVERTISEMENT

Sparta Praga a început perfect anul 2019, ajungând la patru victorii consecutive din tot atâtea meciuri jucate. Sparta s-a impus în această rundă pe terenul celor de la Liberec, iar Florin Niță a contribuit din plin la acest succes.

Niță, intervenție miraculoasă

Niță a salvat excelent un penalty executat de unul dintre cei mai experimentați jucători din campionatul Cehiei, Libor Kozak, fotbalist care a trecut pe la echipe precum Lazio sau Aston Villa. Kozak nu a bătut deloc rău, însă Niță a intervenit superb. Penalty-ul a fost acordat cu doar zece minute înainte de finalul jocului, într-un moment în care Sparta avea deja 1-0 pe tabelă.

ADVERTISEMENT

Niță a fost singurul român care a evoluat pentru Sparta Praga în acest joc, Alexandru Chipciu rămânând pe banca de rezerve. Totodată, Bogdan Vătăjelu nu a prins lotul.

Sparta Praga s-a despărțit în această iarnă de Nicolae Stanciu, jucător vândut pe zece milioane de euro la Al Ahli, în Arabia Saudită. Pentru cehi, mutarea s-a dovedit una grozavă, cel puțin deocamdată. Sparta are doar victorii de la plecarea lui Stanciu, însă continuă să aibă un handicap mare față de primele două clasate, câte 11 puncte față de Slavia Praga și Viktoria Plzen.

ADVERTISEMENT

În comparație, Stanciu a marcat două goluri pentru noua sa echipă, dar nu pare încă adaptat complet la fotbalul din Golf, începând ca rezervă ultimul meci din campionat.

Sparta Praga este cel mai galonat club din Cehia, cucerind titlul de campioană de 33 de ori. Totuși, echipa românilor Niță, Stanciu și Vătăjelu nu a mai triumfat în Cehia din 2014. Niță a ajuns la Sparta în luna februarie a anului trecut, portarul despărțindu-se cu greu de FCSB și de România. La plecare, camerele TV l-au surprins pe Niță plângând în timp ce își saluta colegii de rămas bun. Niță are doar trei echipe de-a lungul carierei sale: Chiajna, FCSB și acum Sparta Praga.

ADVERTISEMENT