News

Noi descoperiri despre tulpina Omicron. La ce riscuri severe sunt expuse persoanele internate cu această formă de Covid-19

S-au făcut noi cercetări legate de tulpina Omicron. Oamenii de știință au aflat informații importante despre pacienții internați cu această variantă a coronavirusului.
28.04.2022 | 10:38
Noi descoperiri despre tulpina Omicron La ce riscuri severe sunt expuse persoanele internate cu aceasta forma de Covid19
Noi detalii despre tulpina Omicron. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noi descoperiri despre tulpina Omicron. Cercetători de la Universitatea John Hopkinsau au descoperit că această mutație are aspecte similare cu varianta Delta.

Ce lucruri similare au identificat oamenii de știință între Omicron și Delta

După ce s-au monitorizat mai mult de 2.000 de persoane, infectate cu Covid-19, în intervalul noiembrie-decembrie 2021, oamenii de știință au constatat că pacienții internați de Omicron au avut dificultăți respiratorii similare cu cele ale Delta. Drept urmare, li s-a acordat o asistență în acest sens la fel ca în cazul variantei de origine indiană.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a aflat că pacienții cu Omicron au prezentat un risc de a ajunge pe patul de la ATI, asemănător cu Delta. De altfel, dintre persoanele contaminate cu Delta, 73% au avut nevoie de oxigen suplimentar, iar 25% au fost duse la Terapie Intensivă.

Dintre pacienții infectați cu Omicron, pentru 67% s-a administrat oxigen suplimentar, pentru 17% au avut nevoie de terapie intensivă, scrie CTV News.

ADVERTISEMENT

Număr mai mic de internări cu Omicron, decât cu Delta, s-a constatat în urma studiului

Dincolo de toate acestea, persoanele bolnave de varianta Omicron a SARS-COV2 au fost într-un număr mai mic internate în spitale și pe paturile de la ATI, decât cele cu varianta Delta.

”Pentru mulți oameni, Omicron nu este deloc o variantă ușoară. Este o credință comună că varianta Omicron este mai puțin severă decât variantele anterioare.

ADVERTISEMENT

Am vrut să punem asta la încercare și să vedem dacă rezultatele clinice și încărcăturile virale diferă într-adevăr între infecțiile cu Delta și Omicron.

Este adevărat că pacienții cu Omicron erau mult mai puțin probabil să fie internați în spital decât pacienții cu Delta.

ADVERTISEMENT

Dar, pacienții cu Omicron care au avut nevoie de spitalizare s-au confruntat cu un risc de boală severă comparabil cu cei internați cu Delta.

Pentru mulți oameni, nu este deloc o infecție ușoară,”,a mai declarat dr. Mostafa.

ADVERTISEMENT