News

Noi detalii despre atacul armat cu 10 morți din Buffalo. Semnul Mişcării Legionare din România, inscripționat pe pușca ucigașului

Noi detalii ies la iveală despre atacul armat cu 10 morți din Buffalo. Anchetatorii au analizat pușca tânărului de 18 ani și au descoperit semnul Mișcării Legionare din România.
16.05.2022 | 16:24
Noi detalii despre atacul armat cu 10 morti din Buffalo Semnul Miscarii Legionare din Romania inscriptionat pe pusca ucigasului
Semnul Mișcării Legionare din România pe arma tânărului de 18 ani care a ucis 10 persoane în Buffalo. Sursa foto: Twitter New York Post
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au identificat simbolul Mişcării Legionare din România pe arma tânărului de 18 ani care a împușcat mortal, sâmbătă, 10 oameni și a rănit alți 3, în orașul Buffalo, din SUA.

Simbolul Mișcării Legionare din România, pe arma tânărului atacator de 18 ani, din Buffalo. Lângă el, numele unor criminali neonaziști

Majoritatea victimelor agresorului Payton Gendron erau afro-americani, iar FBI nu exclude o crimă rasistă în această situație. Pe lângă semnul Mișcării Legionare din România, pe pușca individului sunt inscripționate și numele unor criminali neonazişti, printre care cel al norvegianului Andre Breivik, potrivit New York Post.

ADVERTISEMENT

Cele trei linii paralele orizontale, precum niște gratii, semnifică semnul Mișcării Legionare de la noi din țară, înființat în perioada interbelică, mai exact, pe 24 iunie 1927, de către Corneliu Zelea Codreanu.

Mișcarea Legionară din România a fost o organizație paramilitară teroristă, de orientare naționalist-fascistă și care a avut un caracter anticomunist, anticapitalist sau antimasonic și era creată după organizațiile naziste SA și SS.

ADVERTISEMENT

Toți membrii Mișcării erau recunoscuți după uniformă. Aceasta era de culoare verde, drept urmare, cei care o purtau erau numiți ”legionari” sau ”cămăși verzi.” În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Mișcarea a fost distrusă.

Pe arma tânărului mai apărea și numele unei victime de la atacul de la parada de Crăciun din SUA

De asemenea, tot New York Post transmite că pe armă s-a identificat și numele unei femei ucise la parada din 2021, de Crăciun, din Waukesha, pe nume Virginia Sorenson, în vârstă de 79 de ani.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2021,  un bărbat de culoare a intrat cu un SUV roșu într-o mulțime de oameni. El a ucis 6 persoane și a rănit alte 40, printre care și copii.

Revenind la Payton Gendron, el a coborât sâmbătă dintr-o mașină și a tras focuri de armă în oamenii aflați în fața unui supermarket. Nu s-a lăsat, însă,  și a intrat și în interiorul locației, țintind tot ce-i ieșea în cale.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 18 ani chiar a împușcat în cap o persoană care era, deja, la pământ, rănită fiind. Acesta se află acum pe mâna oamenilor legii.

ADVERTISEMENT
Tags: