News

Noi detalii despre creșterea pensiilor. Cine va primi cu 80% mai mulți bani

Ministrul muncii a oferit noi precizării legate de proaspăt promulgata lege a pensiilor. Unii beneficiari vor primi majorări de 80%
01.12.2023 | 22:45
Noi detalii despre cresterea pensiilor Cine va primi cu 80 mai multi bani
Simona Bucura Oprescu a dat din nou asigurări că există bani pentru majorările pensiilor Sursa foto: Facebook Ministerul Muncii și Solidarității Sociale
ADVERTISEMENT

Simona Bucura Oprescu a explicat care va fi impactul bugetar al noii legi a pensiilor și a dat asigurări că există bani pentru acoperirea majorărilorprevăzute în noua lege a pensiilor.

Creșterea pensiilor. Cine va primi cu 80% mai mulți bani

Pensiile românilor vor crește fiecare în funcție de stagiul de cotizare, punctele asimilate, respectiv cele de stabilitate.

ADVERTISEMENT

Creșterile pensiilor vor fi între zero, fiindcă vor fi români care vor primi același cuantum în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea, și români care vor avea creșteri peste 80% în cazul celor care au fost cu indemnizația minimă socială, având salariul minim pe economie la un stagiu de cotizare de peste 35 ani.

Impactul bugetar este de 6% din PIB plus cele 10 miliarde pentru anul 2024. Este o lege sustenabilă, aduce respect pentru români”, a declarat joi ministrul muncii.

ADVERTISEMENT

Există bani de pensii

Ministrul a dat și asigurări că, în luna decembrie, pensiile vor ajunge la timp la beneficiari, în contextul în care personalul din instituțiile subordonate Ministerului Muncii este în grevă generală.

”Această reformă ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scoatem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie”, a spus Simona Bucura Oprescu.

ADVERTISEMENT

”Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment, iar în anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării.

Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (…)

ADVERTISEMENT

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români”, a mai declarat ministrul muncii.

Oficialul a mai dat asigurări și că guvernul nu ia în calcul creșteri de impozite, ci se axează pe prioritizarea cheltuielilor publice și pe măsurile pentru scăderea evaziunii fiscale.

”Nu se iau în calcul creșteri de impozite (…), trebuie să știți că este o chestiune care ține de prioritizarea cheltuielilor publice pe care Guvernul le are. Pe de altă parte, Guvernul vine la pachet cu alte reforme.

Unele dintre acestea țin de partea de fiscalitate fiindcă este important ca în România să scadă evaziunea fiscală și să crească colectarea, astfel încât să avem mai mulți bani la buget, inclusiv pentru a finanța cheltuielile care țin de pensiile românilor”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze