News

Noi rețineri în cazul fetiței din Galați, ucisă de mamă. Faptele de care sunt acuzați mătușa și unchiul copilei

Cazul fetiței din Galați, ucisă de propria mamă, continuă să șocheze. Mătușa și unchiul micuței au fost reținuți de oamenii legii.
14.02.2024 | 10:48
Noi retineri in cazul fetitei din Galati ucisa de mama Faptele de care sunt acuzati matusa si unchiul copilei
Noi rețineri în cazul fetiței din Galați, ucisă de mamă. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cazul fetiței din Galați, ucisă de propria mamă, continuă să șocheze România. Mătușa și unchiul copilei de 9 ani au fost reținuți pentru 24 de ore de oamenii legii. Cei doi sunt acuzați de complicitate la omor și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Cazul fetiței din Galați. Mătușa și unchiul copilei au fost reținuți

Cercetările au arătat că fetița a fost chinuită și bătută, zile la rând, în timp ce rudele au asistat fără să intervină. Dacă mătușa și unchiul copilei ar fi acționat în vreun fel, cel mai probabil povestea minorei nu ar fi avut un deznodământ tragic.

ADVERTISEMENT

Amintim că cei doi locuiau în același apartament alături de mama criminală și cele trei fetițe ale sale. Pe 31 ianuarie, minora de 9 ani a fost găsită fără viață de medicii de pe ambulanță, care au intervenit după ce au fost sesizați printr-un apel la 112.

Fata avea urme de violență pe corp și arsuri. Ancheta a arătat că fetița a fost bătută și torturată de propria mamă, timp de cinci zile la rând, în perioada 26 – 30 ianuarie. De asemenea, surorile copilei aveau urme de lovituri pe corp.

ADVERTISEMENT

Mătușa și unchiul fetelor locuiau împreună cu mama ucigașă și cele trei minore. Femeia nu se putea ocupa singură de creșterea lor, din cauza unor probleme mintale. Deși rudele au spus că își asumă răspunderea pentru supravegherea copilelor, acest lucru nu s-a întâmplat.

ANPDC a  trimis Corpul de Control la DGASPC Galați

Se pare că bătăile aveau loc de mult timp. Cazul se afla în atenția Direcției de Asistență Socială a municipiului Galați încă din martie anul trecut. La vremea respectivă a fost făcută o sesizare de reprezentanții unei unități de învățământ pe care o frecventa una dintre fetițe.

ADVERTISEMENT

Cadrele didactice au bănuit că minorele sunt abuzate fizic, după ce au constatat că una dintre ele avea urme de lovituri pe corp. A fost deschis un dosar penal pe numele mamei și a fost efectuată o anchetă socială.

În urma verificărilor s-a stabilit că ar fi fost vorba de un „eveniment singular”. De altfel, mătușa și unchiul copilelor și-au asumat responsabilitatea pentru îngrijirea lor. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar fata de 9 ani a sfârșit în urma bătăilor repetate aplicate de mamă.

ADVERTISEMENT

Surorile mai mici ale victimei au 3 și 7 ani. Ele se află în grija autorităților, fiind preluate de un asistent medical. De asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDC) a trimis Corpul de Control la DGASPC Galați și la DAS Galați.

 

ADVERTISEMENT