News

Noi schimbări pentru utilizatorii WhatsApp. Cum se schimbă aplicația?

Meta, compania care deține WhatsApp, a anunțat că urmează implementarea a patru modificări importante ale aplicației. Acest modificări vor afecta cele 2 miliarde de utilizatori.
08.02.2022 | 22:19
Noi schimbari pentru utilizatorii WhatsApp Cum se schimba aplicatia
ADVERTISEMENT

Pentru a răspunde așteptărilor celor peste două miliarde de utilizatori la nivel global WhatsApp va primi patru modificări importante în cursul acestui an, notează The Sun.

Multe dintre noile funcții ale aplicației de mesagerie sunt încă în lucru, dar reprezentanții WhatsApp au oferit o serie de informații despre modul în care acestea ar urma să îmbunătățească experiența utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Care sunt noile funcții ale WhatsApp?

Una dintre modificările pe care aplicația de mesaje le va primi vizează funcția de mesaje vocale, utilă atunci când vrem să comunicăm multe informații interlocutorilor noștri sau pur și simplu nu vrem să tastăm încontinuu.

Deși utilă, această funcție are o serie de limitări semnificative în acest moment și atunci când primim un apel sau un alt mesaj trebuie să înregistrăm un nou mesaj. Cei care au testat noua funcție de notițe vocale au explicat că va avea opțiunea de reluare a mesajului.

ADVERTISEMENT

În plus,  în viitorul apropiat, atunci când o să trimitem mesaje vocale o să avem posibilitatea de a le asculta înainte de a le trimite interlocutorilor noștri.

Noile modificări vizează și trecerea utilizatorilor de la un dispozitiv cu sistem de operare Android la un dispozitiv iOS. În mod normal, o astfel de tranziție se poate dovedi extrem de complicată, dar acest lucru ar putea fi istorie în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Reacțiile sunt una dintre inovațiile de pe Facebook Messenger care au fost adoptate pe deplin de către utilizatori. Plecând de la succesul acestora, WhatsApp urmează să introducă o funcție asemănătoare.

Capturile de ecran publicate de către persoanele care au făcut parte din grupurile de testare arată că acestea par a fi, în linii mari, asemănătoare cu cele de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Modificările anunțate pentru anul 2022 vizează securitatea datelor utilizatorilor. Astfel, urmează implementarea unui sistem de autentificare în doi pași.

Noi funcții încă din prima lună a anului

Utilizatorii WhatsApp au beneficiat de o actualizare a aplicației care a fost gândită pentru a permite acestora să se concentreze mai bine. Vorbim în acest caz despre modul Do Not Disturb.

Această funcție permite utilizatorilor să stabilească care sunt persoanele care îi pot contacta. Mai trebuie precizat că această funcție a fost oferită doar utilizatorilor WhatsApp care au dispozitive cu iOS.

ADVERTISEMENT