News

Nou blocaj pe șantierul podului suspendat de la Brăila. Pasaj construit prea aproape de stâlpii CFR. Cine trebuie să-i mute

Șantierul podului suspendat de la Brăila se confruntă cu un nou blocaj. Contre între CNAIR și constructor din cauza unor stâlpi CFR
07.04.2023 | 19:40
Nou blocaj pe santierul podului suspendat de la Braila Pasaj construit prea aproape de stalpii CFR Cine trebuie sai mute
Șantierul este afectat de o nouă dispută între CNAIR și Webuild Sursa foto: Facebook Pod Suspendat Brăila
ADVERTISEMENT

Din nou probleme pe șantierul podului suspendat de la Brăila. Constructorul WeBuild ar fi construit un pasaj peste calea ferată fără să fi mutat stâlpii CFR și acum s-ar afla în imposibilitatea de a monta tablierul suspendat.

Podul suspendat de la Brăila, nou blocaj pe șantier

Astfel, cel mai mare proiect de infrastructură din România ultimelor trei decenii este blocat de o nouă dispută între constructorul italian WeBuild și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ADVERTISEMENT

De data aceasta este afectat pasajul peste calea ferată, amplasat în zona unde va începe urcarea pe podul suspendat de la Brăila. Potrivit informațiilor obținute de publicația DEBRAILA.ro, pasajul a fost finalizat de mult timp, însă doar parțial, lipsindu-i montarea tablierului sub care vor trece trenurile.

Blocajul, scrie sursa citată, este cauzat de faptul că WeBuild a construit pasajul fără a muta stâlpii CFR, care s-ar apropia milimetric de tablierul suspendat atunci când acesta va fi montat.

ADVERTISEMENT
pasaj cale ferată pod suspendat Brăila
Pasajul peste calea ferată care blochează proiectul Sursa foto: DEBRAILA.ro

Constructorul ar fi dorit ca stâlpii CFR să fie relocați pe cheltuiala statului român, deși CNAIR a dovedit că, din punct de vedere juridic, stâlpii nu sunt parte a rețelei de utilitate publică, așa cum invocau italienii.

“Autorizația nr. 266 din 13.07.2022, emisă de SRCF Galați, prevede că lucrările de demontare și relocare a stâlpilor care susțin linia de contact, în zona aferentă construirii pasajului rutier superior, să fie realizată de constructor”, a transmis Sucursala Regională CF Galați.

ADVERTISEMENT

WeBuild a sperat că statul va plăti mutarea stâlpilor

Declarații în același sens a făcut și Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Acesta a precizat că au existat discuții cu WeBuild pe această temă înainte de demararea lucrărilor la pasaj.

“Au construit pasajul în baza proiectului pe care ei l-au elaborat. Trebuie să mute stâlpii și asta înseamnă lucrări suplimentare. Au încercat să considere acești stâlpi de utilitate publică și au tot sperat că lucrarea va fi preluată de CNAIR.

ADVERTISEMENT

Le-am demonstrat juridic că intră în sarcina lor. Nu vorbim de rețele de utilitate publică, cum e cazul energiei electrice, gazelor sau apei. Constructorul a pierdut o perioadă lungă de timp în această discuție sterilă”, a explicat Alin Șerbănescu pentru publicația citată.

Potrivit aceleiași surse, se pare că, totuși, constructorul caută o firmă specializată în relocarea stâlpilor pe cheltuiala proprie. “În loc să se concentreze pe aplicarea unor soluții care să ducă la evoluțiile în șantier, au preferat să între într-o dezbatere care s-a dovedit neadevărată în ceea ce îi privește”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie