News

Nouă ani de la tragedia din Apuseni. Unde lucrează acum medicul Radu Zamfir. Acuze dure aduse de sora Aurei Ion, studenta moartă în accident

Tragedia din Apuseni, nouă ani de la accidentul aviatic. Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut atunci viața
20.01.2023 | 08:00
Noua ani de la tragedia din Apuseni Unde lucreaza acum medicul Radu Zamfir Acuze dure aduse de sora Aurei Ion studenta moarta in accident
9 ani de la tragedia din Apuseni
ADVERTISEMENT

Tragedia din Apuseni s-a petrecut pe 20 ianuarie 2014. Un echipaj medical se prăbușea într-un avion de mici dimensiuni undeva în munți. La peste 1.400 de metri altitudine, a căzut avionul, între județele Cluj și Alba.

Tragedia din Apuseni, nouă ani fără răspuns

Pe lângă pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion, la bordul micuței aeronave se mai aflau copilotul răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir (Spitalul Fundeni), Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul Sfânta Maria) și Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuș).

ADVERTISEMENT

Echipa medicală se îndrepta spre Oradea, unde urma să aibă loc un transplant de ficat de la un donator aflat în moarte cerebrală. Au trecut patru ani până când autoritățile au încheiat expertiza în cadrul accidentului, expertiză care s-a finalizat cu clasarea dosarului.

Cei cercetați erau militarii IGSU Cluj, Alba, Mureș și Bihor, precum și alte instituții de forță ale statului. Opinia publică a fost revoltată atunci de faptul că salvatorii nu au putut să-i găsească pe cei prăbușiți în timp util pentru a fi salvați, însă instanța a stabilit că salvatorii nu au avut nicio vină în prăbușirea avionului și în moartea persoanelor implicate.

ADVERTISEMENT

Căutările au durat atunci cinci ore, timp în care Aura Ion a murit înghețată. La 9 ani de la tragedie, sora Aurei Ion, Mariana Ciuca, e revoltată pe rezultatul anchetelor.

”Alo! Deranjezi pe cineva? Structura însărcinată să investigheze crimele, lucrează în beneficiul altora, nu al poporului. Doamne ferește! Ar fi o abatere grava de la “jurământul sfânt” depus în beneficiul celor “însemnați” cu puterea în dinți.

ADVERTISEMENT

Să facă ei ceva semnificativ și just pentru popor? Visezi cai verzi pe pereți! Prea mici, prea mici să facem valuri. Furnici. Înotam zilnic într-o cada cu mizerie. Riști și dai din coate? Treaba ta. Au noroc că suntem niște lași. Stau liniștiti în fotoliile lor cu puf, pentru că pleaba nu se va răscula, nu va sări gardul să îi dea în șuturi afară din sfântul altar guvernamental al țării.

Ne place să dormim. Și asta mă include. Rareori mai deschidem ochiul conștiinței, dar superficial. Ne trimit repejor la somnic. Așa continuăm să îmbrățișăm pernuța cu somnifere; Doar Dumnezeu ne mai poate scoate din amorțeala asta. #auraion #Apuseni 9 ani pătați cu sângele multor victime”, a scris pe Facebook sora Aurei Ion.

ADVERTISEMENT

Ce face în 2023 medicul Radu Zamfir?

Ce mai face însă medicul Radu Zamfir, la nouă ani de la tragedie? Supraviețuitor al tragediei din Apuseni, Zamfir a fost numit în 2019 director executiv al Agenției Naționale de Transplant, printr-un ordin al ministrului de atunci, Sorina Pintea.

Doctor în medicină, medicul Zamfir este atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică. De asemenea, medicul deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Așa cum Fanatik scria recent, medicul Zamfir câștigă lunar peste 13000 de euro. Printre cei mai apreciați medici din România, Zamfir e pasionat de motoare și deține două mașini, două motociclete, două remorci, o șalupă și o rulotă.

Potrivit datelor prezentate în declarația sa de avere, medicul Zamfir câștigă 83125 de lei pe an la Institutul Clinic Fundeni, iar dintr-o colaborare paralelă a câștigat 250.000 de lei. Asta, pe lângă salariul anual de 97.862 de lei ca director al ANT. La un simplu calcul, medicul aduce acasă peste 13.000 de euro pe lună. Așadar, trecând peste trauma acelui accident se poate spune că medicul Zamfir are o carieră de succes și și-a refăcut viața cum și-a dorit.

ADVERTISEMENT
Tags: