News

Nouă dintre victimele exploziei din Crevedia, încă internate în spitale. Opt sunt în străinătate, 3 în stare gravă

Nouă persoane, victime ale exploziei de la Crevedia, mai sunt internate în acest moment, a transmis duminică Ministerul Sănătății
24.09.2023 | 16:46
Noua dintre victimele exploziei din Crevedia inca internate in spitale Opt sunt in strainatate 3 in stare grava
Opt din cele nouă victime ale exploziei de la Crevedia, internate în străinătate. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Sănătății, nouă persoane, victime ale exploziei de la Crevedia sunt internate în acest moment, doar una dintre acestea fiind internată într-un spital din România. Dintre cei opt pacienți internați în străinătate, trei se află în stare critică, fiind intubați și ventilați mecanic.

Trei pacienți, în stare gravă

Potrivit Ministerului Sănătății, trei dintre victimele exploziei de la Crevedia, toate internate la spitalele din străinătate se află în prezent în stare gravă, fiind intubate și ventilate mecanic. Unul dintre cei trei pacienți are arsuri pe 90% din suprafața corpului, acesta fiind și pacientul aflat în starea cea mai gravă. Ceilalți doi pacienți, internați în Germania, au arsuri pe 40%, respectiv 30%, din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, pacientul cu arsuri pe 90% din suprafața corpului se află în stare critică. Acesta a fost transferat inițial la un spital din Milano, iar apoi într-o altă unitate medicală din Italia, specializată pe pacienții cu arsuri.

Acesta este “intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Starea lui este critică, fiind monitorizat intensiv continuu”, se arată în comunicatul ministerului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe ceilalți doi pacienți cu arsuri pe 40% şi, respectiv, 30% din suprafaţa corpului, aceștia se află internați la un spital din Lubeck (Germania). Ei sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore.

Doar un pacient mai e internat în România

Pe lângă cei trei pacienți în stare gravă, alte cinci victime ale exploziei de la Crevedia mai sunt internate la spitalele din străinătate. Astfel, cel de-al patrulea pacient, transferat la Bruxelles cu arsuri pe 15% din suprafața corpului, “respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă şi este monitorizat intensiv continuu”, precizează Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe cel de-al cincilea pacient, și el transferat la un spital din Bruxelles cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, acesta respiră spontan, fiind stabil hemodinamic. Potrivit sursei citate, pacientul este este monitorizat intensiv continuu, evoluția clinică fiind favorabilă.

Cel de-al șaselea pacient se află internat la o clinică din Milano și a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului. Totuși, în cazul acestuia evoluția clinică este una favorabilă. “Respiră spontan, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă şi este monitorizat intensiv continuu”, precizează ministerul.

ADVERTISEMENT

Ultimii doi pacienți transferați în străinătate sunt internați la un spital din Berlin. Aceștia au suferit arsuri pe peste 40% din suprafața corpului, însă “respiră spontan, stabili hemodinamic, cu stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore şi sunt monitorizaţi intensiv continuu”.

Ultimul pacient este internat în țară, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. În total, au fost externaţi 44 de pacienţi, 40 dintre aceștia din spitale din ţară şi alți patru din străinătate. Cinci pacienți au decedat.

ADVERTISEMENT