Life

Nouă metodă de fraudă pe WhatsApp. Cum sună mesajul care te poate lăsa fără bani în cont

Mesaje înșelătoare pentru utilizatorii WhatsApp. Mare atenție la acestea, oamenii sunt în pericol de a rămâne fără bani în cont.
23.04.2024 | 23:42
Noua metoda de frauda pe WhatsApp Cum suna mesajul care te poate lasa fara bani in cont
Atenție la mesajele primite pe WhatsApp. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Utilizatorii WhatsApp trebuie să cunoască aceste informații. Pe aplicația folosită de miliarde de oameni pentru a comunica, circulă acum mesaje înșelătoare ce îi poate lăsa pe utilizatori fără bani în cont.

Mesajele de pe WhatsApp care îți pot goli contul bancar

A fost descoperită o nouă metodă de fraudă, infractorii acționând prin intermediul WhatsApp, anunță poliția din Nürnberg. În urma înșelătoriei ingenioase, un număr mare de oameni au rămas,deja, cu conturile goale.

ADVERTISEMENT

Folosindu-se de idee, membrii unui grup infracțional au trimis mesaje în care susțineau că sunt copiii victimelor și că se află într-o situație dificilă, motiv pentru care au nevoie de mulți bani.

După cum au dezvăluit anchetatorii, în acest mod infractorii au reușit să facă rost de mai bine de 370.000 de euro. Poliția a declarat că șeful grupului avea doar 21 de ani și a fost arestat în urma unei investigații amănunțite, notează ziarulromanesc.de. 

ADVERTISEMENT

Totuși, cercetările nu s-au oprit aici și continuă pentru a putea fi găsite și celelalte persoane care au participat la fraudă. Grupul era format din cel puțin șase persoane și se acționa la dublu.

Cum suna mesajul primit de victime

„Bună, mamă! Telefonul meu mobil s-a stricat, acesta este noul meu număr”, așa sunau o parte din mesajele pe care victimele le primeau pe WhatsApp. Escrocii pretindeau că sunt copiii celor pe care îi contactau.

ADVERTISEMENT

Aceștia cereau bani prin transferuri bancare, inventând diferite probleme și necesități. Pe cealaltă parte, exista o rețea de agenți financiari care ofereau conturile lor bancare pentru a facilita frauda.

În plus, o altă metodă de aplicarea a schemei era prin apeluri telefonice. Infractorii se prezentau ca fiind agenți ai unei bănci și obțineau acces la conturile bancare ale victimelor, sub pretextul unor probleme fictive.

ADVERTISEMENT

Publicul a fost avertizat să nu răspundă la astfel de mesaje și să verifice înainte de a trimite bani cuiva sau de a-și da datele unor persoane necunoscute. În cazul în care, însă, oamenii au picat în plasă, trebuie să formuleze o plângere penală.

ADVERTISEMENT
Tags: