News

O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF. Ce mesaje trimit infractorii din online

ANAF avertizează asupra faptului că infractorii din online au pus la cale o nouă tentativă de fraudă în numele Fiscului. Mesajele false trimise.
20.03.2024 | 19:14
O noua tentativa de frauda in numele ANAF Ce mesaje trimit infractorii din online
Tentativă de fraudă în numele ANAF. Adresa de e-mail de pe care sunt trimise mesaje false. Sursa foto: ANAF / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a avertizat, miercuri, asupra faptului că o nouă tentativă de fraudă în numele instituției a fost pusă la cale. Aceasta are la bază o serie de mesaje false.

Tentativă de fraudă în numele ANAF. Adresa de e-mail de pe care sunt trimise mesaje false

Conform unui comunicat venit de la Fisc, infractorii cibernetici trimis mesaje false în numele instituției. Prin intermediul lor, contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.

ADVERTISEMENT

Reiterăm avertizarea privind campaniile de mesaje false transmise în numele ANAF, prin care contribuabililor le sunt solicitate informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează”, conform ANAF.

FOARTE IMPORTANT! Cei de la Fisc mai spun că mesajele false sunt transmise de pe adresa de e-mail ”dan.stanciu@m-finante.com”. Așadar, e important să nu accesați niciun link sau să nu dați curs informațiilor cerute de pe acest cont.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai subliniază clar că această adresă de e-mail de mai sus nu aparţine Agenției Naționale de Administrare Fiscală. ”Cei care primesc mesajele nu trebuie să dea curs solicitărilor”.

”Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri / interogări automate).

ADVERTISEMENT

Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, a mai transmis ANAF.

Tentativă de fraudă similară, în numele ANAF, demarată și în ianuarie

Nu cu mult timp în urmă, în ianuarie 2024, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrăgea atenția asupra unei alte tentative de fraudă în numele instituției. Și atunci, Fiscul avertiza în legătură cu o campanie de mesaje false.

ADVERTISEMENT

La fel ca în prezent, contribuabilii erau rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. La acea dată, victimele primeau mesaje false de pe următoarea adresă de e-mail: anaf@m-finante.com. Fiscul a dat asigurări că adresa este una falsă, care nu aparține instituției.

ADVERTISEMENT
Tags: