News

O nouă variantă de coronavirus descoperită în Franța. Prezintă câteva mutații fără precedent

Experții sunt îngrijorați de noua variantă de coronavirus. Aceasta a fost descoperită în Franța. Mai multe cazuri au fost descoperite în câteva țări vecine.
13.11.2021 | 18:27
O noua varianta de coronavirus descoperita in Franta Prezinta cateva mutatii fara precedent
ADVERTISEMENT

O nouă variantă de coronavirus a fost identificată în Franța și a atras interesul experților din domeniul sănătății.

Această tulpină a fost găsită deja în câteva țări europene. Noua mutație prezintă modificări la nivelul proteinei spike a coronavirusului care nu au mai fost văzute până acum, relatează The Jerusalem Post, citat de Hotnews.

ADVERTISEMENT

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Franța. Ce îi îngrijorează pe specialiști

Varianta este cunoscută fie ca B.1.X, fie ca B.1.640. Aceasta a fost raportată pentru prima dată de ziarul francez Le Telegramme. Școala la care a avut loc focarul a fost nevoită să închidă 50% din clase.

În luna octombrie, noua mutație a coronvirusului a infectat 24 de persoane la o școală franceză din regiunea Bretania.

ADVERTISEMENT

Câteva cazuri au fost descoperite și în Regatul Unit, Elveția, Scoția și Italia, deși varianta Delta continuă să fie cele mai dominante tulpini.

Situația este în acest moment sub control în privința versiunii B.1640. Nu au mai fost găsite cazuri în Franța din 26 octombrie, a spus Agenția Regională de Sănătate Franceză. Totuși, varianta rămâne sub supraveghere.

ADVERTISEMENT

Profesorul Cyrille Cohen de la Universitatea Bar-Ilan a explicat că varianta B.1.640 are câteva mutații fără precedent.

Cea mai importantă modificare este legată de faptul că proteina spike, care este cea care permite virusului să se agațe de celula umană și să înceapă procesul de infecție, are unele deleții/ștergeri.

ADVERTISEMENT

Noua tulpină a coronavirusului e posibil să fi venit din Africa

Se crede că varianta a venit din Africa. Experții în sănătate spun că acest lucru evidențiază necesitatea accesului egal la vaccinuri.

Până în acest moment nu este clar dacă noua mutație face virusul mai infecțios sau îl va face mai puțin eficient.

Europa se confruntă cu un val 5 de infectări, în ciuda faptului că rata de vaccinare este foarte mare în multe din țările Uniunii Europene. Germania a raportat între 45 și 50 de mii de cazuri în ultimele zile, în timp ce Marea Britanie a depășit pragul de 40 de mii de infectări zilnice.

ADVERTISEMENT