Sport

Noul atacant al Rapidului, în lot pentru meciul cu Sepsi. Cristiano Bergodi: „Se pliază pe stilul nostru”

Cristiano Bergodi a anunțat că noul atacant al Rapidului va fi în lot pentru meciul cu Sepsi. Antrenorul este încântat de stilul de joc al fotbalistului.
09.11.2023 | 15:15
Noul atacant al Rapidului in lot pentru meciul cu Sepsi Cristiano Bergodi Se pliaza pe stilul nostru
Noul atacant al Rapidului va fi în lot pentru meciul cu Sepsi. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid caută să își prelungească seria de vis cu o victorie pe terenul celor de la Sepsi, vineri, 10 noiembrie, ora 20:30, în etapa a 16-a din SuperLiga. Cristiano Bergodi a anunțat la conferința de presă că Juvhel Tsoumou, prezentat oficial la Rapid în urmă cu o zi, va face parte din lot.

Noul atacant al Rapidului, în lot pentru meciul cu Sepsi. Cristiano Bergodi: „Se pliază pe stilul nostru”

Cristiano Bergodi a încercat să-i aducă pe jucători cu picioarele pe pământ după victoria entuziasmantă cu FCSB, scor 2-1, în etapa trecută. Antrenorul italian își înfruntă fosta echipă și a tras un semnal de alarmă înaintea duelului de la Sf. Gheorghe. Bergodi este convins că echipa sa va pierde partida, dacă va trata disputa superficial.

ADVERTISEMENT

„E un meci foarte important și dificil pentru că eu cunosc mediul acolo, unde am stat doi ani. Cunosc ambiția, dorința de a încerca să aibă rezultate importante. E o echipă foarte bună pentru mine. S-au întărit în acest an competițional, au jucat foarte bine în startul campionatului.

Am atras atenția băieților pentru că venim după o victorie mare, dar trebuie să fim concentrați la maximum. Este o echipă care are jucători foarte buni și pe majoritatea îi cunosc. Normal că a fost o victorie importantă pentru noi (n.r. cu FCSB).

ADVERTISEMENT

„Când vin echipele de tradiție, Sepsi se ambiționează”

Nimeni nu se aștepta că Rapid poate câștiga cu FCSB în deplasare, mai ales că era pe primul loc. Chiar dacă treceau printr-o perioadă mai puțin bună, toată lumea credea că va câștiga FCSB. Am jucat bine, am câștigat și asta e important.

Le-am atras atenția băieților. Cunosc bine mediul și știu bine ce se întâmplă acolo (n.r. Sepsi). Când au venit echipele de tradiție, bune, ei s-au ambiționat.

ADVERTISEMENT

A fost foarte bine acolo și le mulțumesc conducătorilor pentru că m-au adus acolo. Îi mulțumesc lui Dioszegi, lui Hadnagy pentru că m-au adus acolo și am făcut împreună performanță”, a declarat Cristiano Bergodi.

Juvhel Tsoumou, în lotul Rapidului la meciul cu Sepsi. Soni, absent de pe foaia de joc

În încercarea de a suplini absența lui Albion Rrahmani, Rapid l-a transferat pe Juvhel Tsoumou, fostul atacant de la FCSB. Cristiano Bergodi a anunțat că atacantul congolez face parte din lotul giuleștenilor pentru meciul cu Sepsi. Totodată, Kevin Soni nu va fi pe foaia de joc și ar putea bifa primele apariții la Rapid abia după pauza pentru meciurile naționalei.

ADVERTISEMENT

„Tsoumou e în lot și m-am uitat la el, l-am văzut la două-trei antrenamente. Îl cunosc, mi-a dat și un gol. Avem nevoie de un jucător în atac cu un anumit profil. Judecăm în iarnă. Cred că e un jucător care se pliază pentru stilul nostru.

Avem în plus Kevin Soni, din păcate a venit nepregătit, dar a început să se antreneze bine. Peste două săptămâni, după pauză, Soni poate reveni în lot. Pentru moment, Tsoumou e în lot. 

Atmosfera e frumoasă, moralul e bun. Antrenorul trebuie să țină toți jucătorii cu picioarele pe pământ, să fim modești și umili. Când ai făcut ceva deosebit, să câștigi cu FCSB care a pierdut doar un meci cu UTA Arad, cu 40.000 de suporteri la ei acasă, e normal că vine cu o relaxare și cu o încărcare. Trebuie să reîncepem campionatul. Sepsi e un test important. Dacă ajungem acolo relaxați și superficiali, sigur pierdem”, a mai spus Cristiano Bergodi.

Bergodi a comentat contractul lui Tsoumou la Rapid: „Nu cred că au făcut o prostie”

Juvhel Tsoumou a semnat cu Rapid un contract valabil până în iarnă, cu drept de prelungire până în vara lui 2024. Atacantul de 32 de ani nu a mai jucat un meci oficial din februarie 2023. Întrebat despre contractul lui Tsoumou, Bergodi este de părere că Rapid nu a comis o greșeală.

„Ne-am uitat la el, a făcut ceva specific cu mingea. Pentru noi e important să joace o jumătate de repriză, o repriză sau un meci. Poate juca și titular. E un jucător bun, din punct de vedere fizic s-a prezentat bine.

Nu știu ce salariu are, nu mă interesează pe mine, dar cred că e un jucător care se pliază pentru noi. Nu cred că au făcut o prostie. Se va vedea pe terenul de joc. Când lupți cu doi fundași de talie, e risipă de energie mare și nu recuperezi imediat”, a încheiat Bergodi.

Bergodi a prefațat duelul Sepsi - Rapid

ADVERTISEMENT