Sport

Dat afară de la echipă, chiar de ziua lui: “Nu a jucat mult timp, însă îi mulţumim pentru profesionalismul arătat!”

Juvhel Tsoumou a fost dat afară de la Rapid, chiar de ziua lui. Atacantul a fost adus ca înlocuitor al lui Rrahmani, dar nu a confirmat şi înţelegerea scadentă la finalul anului nu a fost prelungită.
12.12.2023 | 11:22
Dat afara de la echipa chiar de ziua lui Nu a jucat mult timp insa ii multumim pentru profesionalismul aratat
Dat afară de la echipă, chiar de ziua lui: "Nu a jucat mult timp, însă îi mulţumim pentru profesionalismul arătat!"
ADVERTISEMENT
28-12-2023
09:27

Juvhel Tsoumou, dat afară de la Rapid!

Juvhel Tsomou a fost dat afară de la Rapid, chiar de ziua lui. Atacantul care tocmai a împlinit 33 de ani, nu a confirmat în Giuleşti şi înţelegerea scadentă la finalul anului, nu a mai fost prelungită:

“Contractul cu Juvhel Tsoumou s-a încheiat, iar atacantul congolez nu va continua în Giulești. Nu a jucat foarte mult în tricoul Rapidului, însă îi mulțumim pentru profesionalismul arătat în această perioadă. Mult succes, Juvhel!”, se arată în anunţul clubului.

Kosovarul a impresionat după transferul la formația giuleșteană, însă el s-a accidentat la echipa națională, a fost operat și nu va mai juca în acest an, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Rapid a adus un fost jucător la FCSB ca înlocuitor pentru Albion Rrahmani

Deși speră ca Albion Rrahmani să fie refăcut complet până la începerea perioadei de pregătire de la începutul anului viitor, conducătorii Rapidului nu au mai avut răbdare pentru ultimele 7 meciuri din 2023 și au adus un înlocuitor care a jucat la FCSB.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, alegerea giuleștenilor este fostul internațional congolez Juvhel Tsoumou (32 de ani). Acesta vine liber de contract, după ce la începutul anului a fost legitimat la formația vietnameză Cong An Ha Noi FC.

Fotbalistul african, care deține și cetățenia germană, el fiind crescut la academia lui Eintracht Frankfurt, n-a mai jucat în meciuri oficiale de 4 luni. Tsoumou urmează să fie prezentat în următoarele 48 de ore, cele două părți ajungând la o înțelegere până în vară.

ADVERTISEMENT

Rapid se confruntă cu mari probleme din cauza accidentărilor. Cristiano Bergodi i-a pierdut până la începutul anului viitor pe Albion Rrahmani și Claudiu Petrila, în timp ce Xian Emmers are șanse să mai prindă câteva jocuri în 2023.

3 meciuri și 1 gol în 5 luni petrecut la FCSB

Juvhel Tsoumou a fost adus în România de FC Hermannstadt în vara anului 2018 de la formația cipriotă Ermis Aradippou. După un sezon foarte bun în tricoul sibienilor a fost propus la FCSB, iar Gigi Becali l-a achiziționat imediat.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul din Congo nu a jucat decât 3 meciuri pentru FCSB și a înscris un gol. El a marcat chiar la primul joc în tricoul ”roș-albaștrilor”, victoria cu 1-0 din deplasare cu Universitatea Craiova.

În februarie 2020, el era cedat de Gigi Becali în China la echipa Liaoning Shenyang Urban. Un an mai târziu se întorcea în România și juca sub comanda lui Gică Hagi la Viitorul, dar după doa6 luni pleca în Maroc, la Wydad  Casablanca.

ADVERTISEMENT

Crescut în Germania, Juvhel Tsoumou a mai evoluat în carieră la Alemannia Aachen, Preston North End, Plymouth, TSV Hartberg, FK Senica, Waldhof Mannheim, Burghausen, iar ultima dată a ajuns în Vietnam la Cong An Ha Noi FC.

ADVERTISEMENT
Tags: