Life

Noul film românesc care face furori pe Netflix. A intrat direct în top

Un nou film românesc face furori pe Netflix la momentul actual. Pelicula a fost favorită și la Premiile Gopo din acest an.
29.04.2023 | 15:42
Noul film romanesc care face furori pe Netflix A intrat direct in top
Un film românesc a ajuns în top pe Netflix. Foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un film românesc face furori pe Netflix. Este preferat de utilizatori și a intrat direct în top. Dar pelicula a fost apreciată și de critici și a fost favorită la Gala Premiilor Gopo de anul acesta, adunând numeroase trofee.

Un nou film românesc a intrat în top pe Netflix

Filmele românești încep să fie tot mai apreciate pe Netflix, numai în luna aprilie fiind adăugate patru. De exemplu, filmul Taximetriști, încărcat pe 12 aprilie, a urcat rapid în preferințe în săptămâna respectivă.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, producția care i-a cucerit pe utilizatori este Oameni de treabă. Pelicula regizată de Paul Negoescu a intrat pe platformă în urmă cu câteva zile, mai exact pe 25 aprilie, scrie paginademedia.ro. 

De atunci, în numai trei zile, a ajuns să fie cap de listă în topul celor mai populare producții de pe site-ul de streaming. Dar filmul românesc nu este apreciat doar pe Netflix, ci i-a încântat și pe criticii din domeniu.

ADVERTISEMENT

La Premiile Gopo 2023, nu doar că a fost declarat filmul anului, dar a fost distins cu trofee la mai multe categorii. Iulian Postelnicu a câștigat Cel mai bun actor în rol principal, Paul Negoescu- Cea mai bună regie, Radu Romaniuc şi Oana Tudor- Cel mai bun scenariu.

De asemenea, Vasile Muraru a primit Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor în rol secundar, iar Eugen Kelemen a fost omagiat pentru Cel mai bun montaj. Astfel, nu este de mirare că Oameni de treabă este un film românesc atât de apreciat pe Netflix.

ADVERTISEMENT

Despre ce este vorba în filmul Oameni de treabă

Oameni de treabă este o comedie neagră ce are în prim-plan povestea unui polițist de la țară împins de soartă, printr-o serie de întâmplări nefaste, să ia decizii dificile. Pelicula a avut premiera anul trecut, la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Totodată, a fost selectată în peste 20 de festivaluri internaționale. Iar la Festivalul de Film de la Arras, din Franţa, a fost distins cu Marele Premiu Golden Atlas. Pe lângă asta, a fost apreciat și cu Premiul pentru Cel mai bun regizor în cadrul Leskovački Internacionalni Festival Filmske Režije, din Serbia şi Premiul special al Juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur, în Belgia.

ADVERTISEMENT

Din distribuția filmului românesc ajuns în top pe Netflix săptămâna asta fac parte actori consacrați. Dintre aceștia îi amintim pe Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc.

ADVERTISEMENT
Tags: