Fotbal international

Noul iaht al lui Roman Abramovic, aproape să iasă din fabrică. Costă 500 de milioane de euro! Foto

24.02.2021 | 07:51
Noul iaht al lui Roman Abramovic aproape sa iasa din fabrica Costa 500 de milioane de euro Foto
Noul iaht al lui Roman Abramovic, aproape să iasă din fabrică. Costă 500 de milioane de euro! Foto
ADVERTISEMENT

Magnatul rus Roman Abramovich se pregătește să adauge încă un vas în colecția sa deja impresionantă. Nava Solaris este aproape gata să iasă din fabrică, fiind evaluată la nu mai puțin de 500 de milioane de euro!

Opt punți, 48 de cabine și motoare electrice de mare performanță numite Azipods sunt doar câteva dintre particularitățile noii jucării de care patronul lui Chelsea se va bucura încă din această vară.

ADVERTISEMENT

Nava poate găzdui 36 de pasageri, ceea ce înseamnă puțin peste jumătate din dimensiunea staff-ului care se va ocupa de buna funcționare a lucrurilor pe colosalul iaht produs în Germania.

Noul iaht al lui Roman Abramovic, aproape să iasă din fabrică. Încă un element în colecția rusului

Presa britanică a reușit să intre în posesia unor imagini fabuloase cu noul super-iaht din colecția oligarhului rus Roman Abramovich, cel care deține și echipa de fotbal Chelsea Londra.

ADVERTISEMENT

Patronul clubului care s-a deplasat la București pentru manșa tur a optimilor Ligii Campionilor, contra lui Atletico Madrid, are deja o mulțime de alte vase impresionante în colecția sa, însă Solaris le depășește pe toate.

Nu mai puțin de opt punți are iahtul, care dispune și de heliport și de o piscină de dimensiuni foarte mari. Solaris va fi scos la plimbare de Abramovich pe ape încă din această vară după ce procesul de fabricare a fost aproape finalizat în Germania.

ADVERTISEMENT

60 de membri ai staff-ului și 36 de oaspeți poate găzdui Solaris, care va fi propulsat de două motoare de mare performanță, denumite Azipods. Acestea garantează mișcări de 360 de grade, ceea ce asigură o excelentă manevrabilitate vasului.

Nu este cel mai lung din colecția rusului! Cât măsoară Eclipse

Pe lângă puterea fabuloasă a motoarelor și cele opt punți, un alt detaliu impresionează atunci când vine vorba de iahtul Solaris, pe care Abramovich îl va putea folosi în curând. Lungimea ambarcațiunii produsă în Germania este de 140 de metri!

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich deține un alt vas, însă, care îl depășește pe Solaris. Este vorba despre nava Eclipse, care măsoară aproape 163 de metri în lungime și este considerat al doilea cel mai lung iaht din lume.

De asemenea, Abramovich a mai deținut în trecut cel puțin alte cinci super-iahturi, inclusiv Sussurro, o ambarcațiune lungă de „doar” 50 de metri, Ecstasea, care măsoară 86 de metri, Luna și Pelorus, lungi ambele de 115 metri sau Grand Bleu, care măsoară 113 metri.

Dacă nu devine cel mai lung iaht din colecția lui Abramovich, Solaris reușește totuși să capete titulatura de cea mai scumpă ambarcațiune deținută de patronul lui Chelsea. Eclipse era cotată la 412 milioane de euro atunci când a fost fabricată, în timp ce Solaris costă cu 88 de milioane mai mult.

ADVERTISEMENT