Sport

Reacție dură în scandalul iscat de Novak Djokovic. Tatăl liderului mondial, atacat fără menajamente: „Un idiot”

Scandalul iscat de Novak Djokovic naște o sumedenie de reacții dure în spațiul public. Nici tatăl liderului mondial nu este iertat pentru atitudinea arătată în această perioadă.
08.01.2022 | 12:34
Reactie dura in scandalul iscat de Novak Djokovic Tatal liderului mondial atacat fara menajamente Un idiot
ADVERTISEMENT

Deși primise inițial permisiunea de a evolua la Australian Open, în baza unei scutiri eliberate de Federația de Tenis de la Antipozi, Novak Djokovic a fost reținut la aeroport, interogat timp de 9 ore de autorități și plasat apoi într-un centru de carantinare destinat imigranților, unde va rămâne până la aflarea verdictului magistraților în cazul apelului făcut, prin intermediul avocaților, la decizia de revocare a vizei. Tot acest scandal stârnește, însă, o mulțime de reacții dure, inclusiv în audiovizualul din România.

Opinie tranșantă în cazul Djokovic. Nici tatăl său nu a scăpat neșifonat

Chestionat pe marginea subiectului, Radu Paraschivescu s-a lansat într-o adevărată tiradă nu doar la adresa lui Nole, ci și a tatălui său, pentru afirmațiile controversate făcute în ultimele zile. Acestora li se adaugă amplul protest prin care mii de sârbi și-au manifestat susținerea față de liderul ATP și au condamnat autoritățile australiene.

ADVERTISEMENT

E foarte complicat tabloul ăsta, e greu să pui piesele laolaltă. Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovic este un idiot! Asta pot să spun. În momentul în care tu vii și faci din copilul tău un Spartacus, când vii și spui că oligarhii ăia lacomi nu-i lasă copilul să joace, copilul câștigând de nouă ori turneul ăla, în momentul în care tu pleci din Serbia și te muți la Monte Carlo ca să nu plătești impozite, n-ai voie să deschizi gura.

Decât dacă Dumnezeu ți-a făcut economie de creier, doar în situația asta. Câtă vreme condițiile sunt clare, nu știu dacă Djokovic merita o adresă specială. Nu merita tratamentul ăsta, asta e altceva, dar a contribuit la el.

ADVERTISEMENT

Mie-mi pare rău pentru că am ținut cu el și țin cu el, însă ce a făcut el e foarte greu de analiza. Iar ce face taică-su e un scandal, un scandal comic. Îl ipostaziezi pe el în noul Iisus Hristos? Președintele Serbiei cere ajutor comunității internaționale că nu le lasă supercampionul să joace? Păi până acum cum a jucat? Și a câștigat sute de milioane de euro”, a comentat Paraschivescu, potrivit digisport.ro.

Srdjan Djokovic a răbufnit în direct: „Fiul meu este un Spartacus al lumii noi”

În cadrul unei conferințe de presă care a fost transmisă live la un post de televiziune din Serbia, tatăl lui Novak Djokovic a criticat în termeni extrem de duri deciziile autorităților australiene în acest caz și l-a comparat pe fiul său cu Spartacus – nimeni altul decât liderul răscoalei sclavilor din Roma Antică – , transformându-l, totodată, într-un „simbol al lumii libere, al oamenilor săraci și nevoiași”.

ADVERTISEMENT

Fiul meu este un Spartacus al lumii noi, care nu va tolera nedreptatea, colonialismul și ipocrizia. Este ținut captiv în Australia, dar nu a fost niciodată mai liber. Novak a devenit un simbol şi un lider al lumii libere, al națiunilor şi al popoarelor sărace şi asuprite.

A arătat că și o țară mică, dar eroică, precum Serbia, poate da cel mai bun jucător de tenis și cel mai bun sportiv din toate timpurile. Adevărul nu mai poate fi ascuns. Îl pot închide seara asta, mâine îl pot pune în lanțuri, dar adevărul este precum apa și mereu își găsește un drum.

ADVERTISEMENT

Novak sprjină egalitatea între toți oamenii de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul în care cred și de banii pe care îi au. A demonstrat că orice obiectiv poate fi atins dacă crezi în visul tău. Visul lui e împărtășit de milioane de copii care-l au ca model.

Bogații nu-l lasă să mai joace tenis, dar făcând asta își arată adevărata față și au pornit ceva mult mai serios. Într-o parte sunt oligarhii lacomi, iar în cealaltă parte sunt cei care iubesc libertatea și încă mai cred în justiție, adevăr, corectitudine și în visurile lor”, a răbufnit Srdjan Djokovic.

ADVERTISEMENT