Sporturi

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018! Succes facil în finala cu Anderson

15.07.2018 | 19:22
Novak Djokovic campion la Wimbledon 2018 Succes facil in finala cu Anderson

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018! După o perioadă în care a fost chinuit de accidentări, sârbul a revenit la cea mai bună formă. A reuşit să se impună în faţa lui Kevin Anderson pentru a-şi adjudeca titlul la Wimbledon, al patrulea său succes pe iarba londoneză. Victoria lui Nole a venit neaşteptat de uşor, în minimum de seturi, scor 6-2, 6-2, 7-6 (3).

Kevin Anderson nu a mai reuşit să se ridice la nivelul arătat în sferturile de finală, când a trecut de Roger Federer, şi în semifinale, când l-a învins pe John Isner. Sud-africanul a fost vizibil afectat de cele 10 ore petrecute pe teren în cele două partide care l-au dus în finală. În mod evident, Anderson nu a reuşit să se recupereze din punct de vedere fizic.

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018
Pentru Novak Djokovic este cel de-al patrulea titlu de Grand Slam câştigat la Wimbledon.

De partea cealaltă, Novak Djokovic nu a resimţit oboseala, deşi a fost nevoit să joace şi sâmbătă contra lui Nadal, în semifinala care fusese întreruptă la 2-1 în favoarea sârbului. Primele două seturi au fost câştigate lejer de sârb, care a fost uşor dominat în setul trei. A fost nevoit să salveze cinci mingi de set pentru a duce manşa a treia în tiebreak. Acolo unde s-a impus fără emoţii, la trei.

Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018. Are 13 titluri de Grand Slam

Kevin Anderson pierde a doua finală de Grand Slam în mai puţin de un an, după ce a fost bătut şi de Rafa Nadal, la US Open 2017. De partea cealaltă, Novak Djokovic îşi adjudecă al patrulea titlu de Grand Slam la Wimbledon, după cele obţinute în 2011, 2014 şi 2015. Este al 13-lea titlu major pentru Nole. Mai are şase la Australian Open, unul la Roland Garros şi două la US Open.

Cu acest succes, Novak Djokovic îl depăşeşte pe Roy Emerson şi rămâne singur pe poziţia a patra în topul jucătorilor care au câştigat cele mai multe titluri de Grand Slam. Iar sârbul este la un singur titlu de podium, poziţia a treia fiind ocupată de Pete Sampras, cu 14. Pe primul loc este Roger Federer, 20 de titluri majore, iar pe doi este Rafael Nadal, cu 17.