Life

Nu mai arunca plasele în care sunt fructele și legumele cumpărate de la supermarket. Ce poți face cu ele, trucuri uimitoare

Nu mai arunca plasele în care se află fructele și legumele pe care le cumperi de la supermarket. Cum le poți folosi, în schimb.
07.11.2023 | 15:30
Nu mai arunca plasele in care sunt fructele si legumele cumparate de la supermarket Ce poti face cu ele trucuri uimitoare
De ce nu trebuie să arunci plasele în care sunt fructele și legumele. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care nu ar trebui să arunci plasele în care sunt fructele și legumele de la supermarket. Le poți folosi pentru un truc genial, care îți va ușura viața.

De ce să nu arunci plasele în care sunt fructele și legumele cumpărate de la supermarket. Cum le poți utiliza

Deși oamenii sunt îndemnați să utilizeze cât mai puțin plastic pentru a proteja mediul, este aproape imposibil să trăim fără acest material. Multe produse și ambalaje conțin plastic.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care îl putem face este să încercăm să reciclăm plasele de plastic în care se află fructele și legumele de la supermarket. Astfel de plase sunt folosite mai ales pentru portocale, lămâi, ceapă sau cartofi, dar nu trebuie să le arunci după ce despachetezi produsele.

Există mai multe întrebuințări pentru plasele de la fructe și legume. Poți face un burete, de exemplu, cu care să cureți resturile de mâncare lipite de tava de copt sau oalele și tigăile arse.

ADVERTISEMENT

Un astfel de burete poate fi chiar mai bun decât cel de oțel. Poate curăța mai rapid și mai bine unele suprafețe. În plus, nu este greu să faci un burete din plase.

Trebuie doar să tai capetele plasei, după care să o înfășori și să legi un fir rezistent în jurul ei. În cazul în care ai mai multe plase, le poți pune una în alta, după care să le legi cu un fir rezistent.

ADVERTISEMENT

În acest fel, vei obține un burete mai stabil, cu care vei curăța și mai ușor murdăria de pe vase sau suprafețe. Acesta se poate utiliza nu doar în bucătărie, ci și în baie, notează dcnews.ro.

Depunerile de apă și reziduurile de săpun se vor desprinde mult mai ușor cu ajutorul buretelui confecționat din plase. Este foarte practic și te poate salva atunci când vine vorba de curățenie.

ADVERTISEMENT

Buretele confecționat manual te poate scuti, de altfel, de câțiva bani. Nu va mai fi nevoie să cumperi atât de des unul de la magazin, ci îl poți face acasă. În același timp, vei contribui la reciclare.

ADVERTISEMENT
Tags: