News

Nu, nu e o glumă! Și-a luat caprele, a urcat cu ele în tren la Deva și a venit la București. Mirosul insuportabil i-a înnebunit pe ceilalți călători, timp de 10 ore

Experiența inedită pe care au trăit-o călătorii într-un tren CFR. Un cetățean și-a luat caprele până la București după ce a plecat din Deva
09.03.2024 | 12:19
Nu nu e o gluma Sia luat caprele a urcat cu ele in tren la Deva si a venit  la Bucuresti Mirosul insuportabil ia innebunit pe ceilalti calatori timp de 10 ore
Călătorie neobișnuită. Un bărbat din Deva a adus capre în trenul către București. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / stiripesurse.ro
ADVERTISEMENT

Un locuitor din Deva a avut inițiativa neobișnuită de a moderniza modul în care se desfășoară o călătorie cu trenul, optând să-și ia caprele cu el spre București.

Cu caprele la Capitală

Chiar dacă ideea părea inedită și simpatică la început, experiența s-a dovedit a fi extrem de neplăcută pentru ceilalți pasageri. Călătoria de 10 ore, de la Deva la București, a devenit un haos total din cauza stânei de capre aduse de bărbat în călătorie cu trenul CFR.

ADVERTISEMENT

Inițial, pasagerii au reacționat cu amuzament la situația neobișnuită, dar starea de spirit s-a schimbat rapid în timpul călătoriei, pe măsură ce mirosul emanat de animale a devenit tot mai insuportabil.

Treptat, călătorii au devenit din ce în ce mai deranjați de situație și au început să se revolte, iar atmosfera din tren a devenit una tensionată din cauza mirosului persistent și insuportabil.

ADVERTISEMENT

Numeroși pasageri s-au întrebat de ce conductorul trenului nu a intervenit pentru a rezolva această situație neobișnuită, în timp ce alții au ridicat întrebări legate de faptul dacă bărbatul a plătit un bilet pentru animalele aduse cu el sau acestea au fost considerate pur și simplu bagaje.

În ce condiții se poate călători cu animale în tren

Modalitățile de călătorie cu animalele în trenurile CFR sunt reglementate conform unui set de norme. Potrivit acestor reguli, animalele pot fi transportate numai în vagoanele de clasa a II-a, cu condiția ca niciun alt călător să nu aibă obiecții în acest sens. În cazul în care există obiecții din partea celorlalți călători, personalul de tren va trebui să intervină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, proprietarul animalului de companie este responsabil de menținerea curățeniei pe întreaga durată a călătoriei și trebuie să aibă la îndemână materiale de igienizare în acest scop.

„Animalele, păsările, reptilele, peștii și insectele vii, de regulă nu pot fi transportate în vagoanele de călători. Excepții: se pot admite la transport, NUMAI în vagoanele de clasa a 2-a, dacă niciun călător nu are obiecții, următoarele categorii de animale de companie: câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, păsări mici în colivii; câinii care au botniță și sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartiment. 

ADVERTISEMENT

Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale, se arată în Regulament.

ADVERTISEMENT