News

Călătorie de coșmar cu trenul. Sute de pasageri au stat blocați, peste 12 ore, fără aer condiționat, apă și mâncare

Călătorie de coșmar pentru sute de persoane care luat trenul pe ruta Timișoara-Constanța. Peste 12 ore, fără aer condiționat, apă sau mâncare
26.08.2023 | 18:49
Calatorie de cosmar cu trenul Sute de pasageri au stat blocati peste 12 ore fara aer conditionat apa si mancare
Pasagerii unui tren Timișoara-Constanța au petrecut ore de coșmar după ce au plecat cu întârziere Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Călătorie de coșmar pentru câteva sute de călători care au petrecut mai bine de 12 ore în tren în condiții greu de suportat. Asta după ce au plecat din Timișoara cu șapte ore întârziere.

Călătorie de coșmar cu trenul

În tren erau și peste 130 de copii care ar fi trebuit să ajungă în cantonament la Constanța, dar și vârstnici care au acuzat stări de rău din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

ADVERTISEMENT

“Nu am avut aer condiționat. Se plâng oamenii că nu au apă, iar apa pe care au avut-o s-a încălzit, e aproape fiartă. Nu ne explică nimeni, nimic. Controlorul nici măcar nu a mai verificat bilete, nimeni nu și-a cerut scuze”, a declarat o pasageră pentru Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, cel care i-a îndemnat pe călători să deschidă ușile vagoanelor pentru a avea aer a fost chiar controlorul. Călătorii s-au mai plâns și de faptul că, în niciuna dintre gările în care a oprit trenul, nu a venit niciun reprezentant al CFR să le ofere măcar o sticlă cu apă.

ADVERTISEMENT

Oamenii mai spun că au călătorit așa până aproape de București, iar aerul condiționat a pornit abia când mai aveau circa 30 de minute până ca trenul să ajungă în Capitală. Trenul a ajuns în București cu 300 de minute întârziere, iar destinația sa finală a fost Constanța.

Locomotivă defectată de o turmă de oi

Nu a fost singurul tren cu probleme. O altă garnitură, tot cu destinația Constanța, care a plecat din București sâmbătă la 08.20, a rămas blocat la Dragoș Vodă din cauză că locomotiva s-a defectat.

ADVERTISEMENT

”Acum așteptăm la Dragoș Vodă să vină o altă locomotiva”, a relatat Ramona Florea pentru G4Media. Femeia a mai declarat că sistemul de frânare al locomotivei s-a stricat atunci când mecanicul a încercat să evite o turmă de oi.

Un raport al CFR, dat publicității în luna iulie, arată că nerespectarea orarului de călătorie este un fenomen extrem de răspândit. În 2022, întârzierile trenurilor au crescut cu un milion de minute față de anul precedent. Mai precis, trenurile au întârziat anul trecut 4.300.000 de minute.

ADVERTISEMENT

Nici la capitolul viteză nu stăm bine. Viteza medie cu care circulă un tren de călători din România este de 44 de kilometri pe oră, arată datele din raportul CFR Călători.

ADVERTISEMENT