Simona Halep

Nu o subestimați pe Simona! Cum a obținut Halep victoria cu Bianca Andreescu, la Turneul Campioanelor

28.10.2019 | 18:00
Nu o subestimati pe Simona Cum a obtinut Halep victoria cu Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Bianca Andreescu a fost una dintre cele mai frumoase partide din 2019 în WTA. Una cu atât mai specială în România, în condiţiile în care Simona o avea de înfruntat pe Andreea, o jucătoare cu părinţi români, care reprezintă Canada, dar este iubită între români.

Simona a avut o toamnă de coşmar, provocată de accidentarea la spate pe care a suferit-o la Wuhan. Iar Bianca Andreescu, învingătoare la US Open 2019, pornea cu prima şansă în opinia caselor de pariuri. Iar startul meciului de la Shenzhen părea să le dea dreptate bookmakerilor.

ADVERTISEMENT

Clepsidra s-a întors după startul partidei! Cum a întors Simona Halep partida cu Bianca Andreescu

Simona Halep a început partida cu mari probleme. La serviciu, la retur, cu o mişcare greoaie pe teren. Iar Bianca pur şi simplu zbura. Jucătoarea născută în Canada era clar cea care dicta ritmul. Simona încerca să se agaţe de fiecare punct, dar pur şi simplu părea incapabilă să dea o replică pe măsură mult mai tinerei adversare.

Setul unu a mers în contul Biancăi, aşa cum se putea anticipa şi după primele mingi schimbate între cele două. Au început concluziile. “Andreescu e viitorul! Gata, Simona nu mai poate. Nu mai poate să bată pe nimeni după accidentare”. Dar Simona Halep este pentru a şasea oară la Turneul Campioanelor. Fata despre care s-au început atâtea propoziţii cu “niciodată n-o să poată să”. Fata care are o ambiţie de fier, care va lupta până când va fi respectată de toată lumea. Indiferent cât se vor mai opune unii.

ADVERTISEMENT

Încă o dată, cei care au subestimat-o pe Simona Halep au ales greşit. Pentru că partida ei cu Bianca Andreescu a fost ca o clepsidră. La start, toate argumentele au stat în dreptul Biancăi. Dar firele de nisip s-au strâns, timid, şi în dreptul Simonei. Românca şi-a găsit ritmul de joc pe parcursul setului secund. Au fost momente de dominare pentru ambele jucătoare, iar Bianca a avut şansa de a închide meciul în două seturi, dar Simona s-a opus. A câştigat în cele din urmă setul doi la tiebreak. scor 8-6. Din acel moment, era clar că nisipul nu se va mai putea întoarce niciodată spre Bianca.

Simona Halep, din nou imperială în setul decisiv cu Bianca Andreescu

Setul decisiv ne-a adus aminte de Halep din vremurile bune. Românca şi-a agresat permanent adversara cu loviturile din spatele terenului. Obosită şi cu unele probleme medicale, Bianca nu a mai putut face faţă ritmului de joc, care acum era dictat de Halep. A fost, practic, setul unu văzut în oglindă. Și așa s-a și terminat. Cu 6-3 pentru Halep, același scor pe care Andreescu l-a avut de partea ei în prima manșă. A fost un meci care ne-a adus aminte cât de mare este Simona Halep. Greșim, din când în când, și uităm asta. Bianca Andreescu merită felicitări și cu siguranță are ce învăța de de la această înfrângere. Felul în care Simona s-a luptat pentru a fi de atâția ani pentru a rămâne în topul WTA trebuie să fie un exemplu și pentru Bianca.

ADVERTISEMENT