News

Nu pune acest lucru în salata de boeuf! Ingredientul care îi strică tot gustul

Nu pune acest lucru în salata de boeuf! Acest ingredient poate să strice complet preparatul și să îi dea un gust neplăcut.
11.12.2023 | 13:29
Nu pune acest lucru in salata de boeuf Ingredientul care ii strica tot gustul
Nu pune acest lucru în salata de boeuf! Acest ingredient poate să o strice Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să pui în salata de boeuf. Acest ingredient poate să îi strice complet gustul și să ai parte de un eșec culinar!

Nu pune acest lucru în salata de boeuf! Acest ingredient poate să o strice

Salata de boeuf este unul dintre cele mai apreciate preparate de Crăciun. Totuși, pentru a ieși așa cum trebuie, este nevoie să urmezi rețeta îndeaproape.

ADVERTISEMENT

Există și o greșeală mare pe care o pot face gospodinele atunci când vine vorba de salata de boeuf de Crăciun. Mai precis, atunci când folosesc maioneză din comerț pentru salata de boeuf. Nici maioneza vegetală nu este o opțiune prea bună și s-ar putea spune că îți strică rețeta!

Dacă vrei să ai un preparat delicios pentru masa de Crăciun, atunci trebuie să realizezi propria maioneză. Nu este deloc greu, ai nevoie doar de cinci minute, ouă și ulei. Gustul maionezei de casă poate să schimbe într-adevăr o rețetă!

ADVERTISEMENT

Rețetă de salată de boeuf cu vită

Salata de boeuf se poate face și fără carne, sau cu carne de vită sau pui. Iată o rețetă cu vită. Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru a o prepara.

500 g carne de vită (fiartă și răcită)
4 cartofi mari (fierti și răciți)
4 morcovi (fierti și răciți)
3 ouă (fierte tari)
200 g mazăre (fiartă)
200 g castraveți murați
200 g maioneză
1 linguriță de muștar
Sare și piper după gust

ADVERTISEMENT

Taie carnea de vită, cartofii, morcovii, ouăle și castraveții murați în cuburi mici. Fierbe cartofii, morcovii și mazărea până când sunt fierte, apoi lasă-le să se răcească.

ADVERTISEMENT

Fierbe ouăle tari și lasă-le să se răcească înainte de a le tăia. Dacă nu ai carne de vită fiartă deja, poți fierbe carnea în apă cu puțină sare și legume aromatice.

Într-un bol mare, amestecă carnea de vită, cartofii, morcovii, ouăle, mazărea și castraveții murați.

Adaugă maioneza și muștarul în bol și amestecă bine până când toate ingredientele sunt acoperite uniform. Adaugă sare și piper după gust. Pune salata pe o tavă și o poți decora cum vrei.