News

Nume celebre vehiculate pentru alegerile europarlamentare. Cine este candidatul independent susținut de PSD și PNL

Potențiali candidați independenți pentru alegerile europarlamentare. Pe cine vor ca independent în vârful listei PSD și PNL
26.02.2024 | 19:14
Nume celebre vehiculate pentru alegerile europarlamentare Cine este candidatul independent sustinut de PSD si PNL
Care sunt numele vehiculate pentru alegerile europarlamentare din 2024 susținute de PSD și PNL. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Surse politice au furnizat numele care sunt în discuție în prezent printre liderii PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare programate în iunie 2024.

Ce nume este vehiculat pentru candidatul independent la alegerile europarlamentare

Aceste nume nu au fost stabilite oficial, dar ar fi în faza de analiză și discuție ca posibile variante pentru o alianță de guvernare între PSD și PNL, potrivit informațiilor publicate de Știrile ProTv. 

ADVERTISEMENT

Conform surselor citate de ProTv, lista comună de candidați ar putea fi deschisă de un independent, cu posibilitatea ca Ramona Chiriac să fie acea persoană.

Această femeie a mai primit anterior oferte din partea PSD-ului, pe care le-ar fi refuzat, însă sursele politice sugerează că de această dată ar putea accepta, având în vedere că implică o alianță în care este și PNL.

ADVERTISEMENT

În discuțiile dintre PSD și PNL pentru susținerea unui candidat “independent” care să deschidă lista pentru alegerile europarlamentare, au fost avansate și numele altor personalități, precum Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette, canotoarea Elisabeta Lipă, și Oana Gheorghiu, membră fondatoare a Asociației “Dăruiește Viață”.

Cum arată lista candidaților susținuți de PSD și PNL la alegerile parlamentare

Sursa menționată mai sus a publicat și o potențială listă cu numele vehiculate pentru a fi pe lista de candidați cu susținera PSD-PNL la alegerile europarlamentare din iunie 2024. Iată cum arată lista:

ADVERTISEMENT

1. Independent
2. Mihai Tudose PSD
3. Rareș Bogdan PNL
4. Claudiu Manda PSD
5. Dan Motreanu PNL
6. Victor Negrescu PSD
7. (o femeie) PNL
8. Vasile Dâncu PSD
9. Sigfried Mureșan PNL
10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)
11. (o femeie) PNL
12. Alexandru Rafila PSD
13. Daniel Buda PNL
14. Simona Bucura PSD
15. Dragoș Benea PSD
16. Vasile Blaga PNL
17. Titus Corlățean PSD
18. Gheorghe Cârciu PSD
19. Gheorghe Falcă PNL

Cine ar putea fi candidatul principal la Primăria Capitalei

Pe de altă parte, în ceea ce privește candidaturile pentru funcția de primar general, numele vehiculate în PSD și PNL sunt cele deja cunoscute, respectiv Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).

ADVERTISEMENT

Sursele politice au mai menționat că în Coaliție se ia în considerare ca PNL să desemneze un candidat independent. De asemenea, în rândul liberalilor, au fost aduse în discuție numele lui Dragoș Anastasiu de la Eurolines și al lui Dan Ostahie, șeful Altex.

Aceste nume au apărut, după ce președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a fost surprins de către jurnaliștii de la Gândul luând masa în Capitală cu cei doi oameni de afaceri.

ADVERTISEMENT