Fotbal intern

Nuno Viveiros, amintiri amuzante cu Marius Șumudică: „Era nebun de atunci! Ne spunea mereu că o să ajungă antrenor mare”

24.05.2020 | 15:56
Nuno Viveiros amintiri amuzante cu Marius Sumudica Era nebun de atunci Ne spunea mereu ca o sa ajunga antrenor mare
ADVERTISEMENT

Nuno Viveiros, fostul mijlocaș de la FC Brașov, Poli Iași, U Cluj și FC Vaslui, a povestit niște momente amuzante petrecute alături de Marius Șumudică, care l-a antrenat la FC Brașov.

Amintirile amuzante ale lui Nuno Viveiros cu Marius Șumudică

Nuno Viveiros a povestit

niște amintiri amuzante petrecute cu Marius Șumudică, cel care l-a pregătit la FC Brașov: La Brașov l-am avut pe Marius Șumudică, era un personaj incredibil. Vorbea portugheză, pentru că jucase și el la Medeira când eram eu mic, îmi aduc aminte de el.

ADVERTISEMENT

A fost un antrenor foarte bun. De atunci ne spunea întotdeauna că o să ajungă el mare antrenor. Că o să ajungă sus, la echipe mari din afară și uite că a ajuns în Turcia și face treabă bună acolo.

Cum era atunci? Era nebun, da! Șumudică era nebun și atunci. Un personaj”.

„Are o manieră de a lucra care ține grupul unit și asta e foarte important. Antrenorii, acuma, mai mult decât tactic trebuie să știe să vobească cu jucătorii, să-i țină aproape. Ca și conducătorii. L-am avut pe Florin Prunea președinte la Iași.

ADVERTISEMENT

Știe să țină jucătorii, știe să vorbească, a fost și el fotbalist și știe limba jucătorilor. Șumudică e la fel, știe să aibă o relație foarte bună cu jucătorii. Și cu cine joacă, și cu cine nu joacă. Asta e mai important decât tactica la un moment dat.

L-am avut și pe Adrian Szabo, un antrenor care știa să țină grupul, un om de cinci stele. Un antrenor foarte bun tactic a fost și Ionuț Badea, care lucra foarte bine, iar la Cluj l-am avut pe Mihai Teja”, a mai spus Viveiros pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

A luat țeapă de 170.000 de euro de la trei cluburi

„România a fost o parte importantă din viața mea și am rămas cu multe amintiri frumoase. Când mă uit în spate sunt mândru de ce am realizat în România. La un moment dat eram al treilea străin ca număr de meciuri în Liga I. Mă bucur că mă sună lumea din România și își aduce aminte de mine. Am avut și momente frumoase, dar și neplăcute. Din fericire, mai multe plăcute. Cele neplăcute? Cluburile s-au închis, au intrat în faliment și am rămas fără foarte mulți bani. O avere, undeva la 170.000 de euro. La Vaslui am rămas fără vreo 75.000 de euro, la Universitatea Cluj fără 30.000 și la Poli Iași cam 65.000 de euro”, 

a povestit Nuno Viveiros.

„M-am dus la domnul Adrian Porumboiu, la Hotel Racova la el, l-am prins când venea la birou și am vorbit 15 minute cu el. Domnule Porumboiu, care e treaba cu echipa, cum facem… până la urmă echipa era atunci pe locul 5, luptam pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Și banii, nimic! Nimeni nu mișca nimic, nimeni nu a vrut să salveze echipa atunci, era ciudat. Am vorbit vreo 15 minute, am plecat, afară mă aștepta soția. M-a întrebat ce am vorbit, ce mi-a spus.

Păi am vorbit 15 minute și nu a zis nimic omul. Tot a vorbit, a vorbit, dar nu a zis nimic concret. Nu aveam ce să fac atunci decât să mă uit în față și să plec, să merg mai depart”, a mai spus Nuno Viveiros.

ADVERTISEMENT