News

O angajată a unei bănci din Galați a furat peste 500.000 de euro din conturile clienţilor. Cum a fost posibil acest lucru

Povestea unei angajate de la o bancă din Galați i-a șocat pe mulți. Femeia a reușit să fure mai bine de 500.000 de euro din conturile clienților.
21.11.2022 | 09:42
O angajata a unei banci din Galati a furat peste 500000 de euro din conturile clientilor Cum a fost posibil acest lucru
O angajată a unei bănci din Galați a furat sute de mii de euro din conturile clienților. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz controversat la Galați. O femeie a reușit să fugă cu sute de mii de euro, bani din conturile anumitor clienți.

Cum a reușit o femeie să fure banii clienților de pe card

Mulți clienți s-au trezit că au rămas fără bani în conturile bancare. Totul s-a întâmplat la o bancă din Galați, iar protagonista incidentului a fost o angajată.

ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 51 de ani, lucra la o sucursală a unei bănci din Galați și a reușit să fure nu mai puțin de 500.000 de euro din conturile oamenilor.

Ulterior, aceasta a fost concediată, însă nu s-a oprit.

Fosta angajată a băncii din Galați folosea carduri despre care persoanele păgubite nici măcar nu știau că există.

ADVERTISEMENT

Cum a fost posibil acest lucru? Angajata băncii din Galați a furat prima oară banii în perioada 2015-2019, iar mai apoi a fost concediată.

Pentru că a dat de gustul ”succesului”, după ce a fost concediată, femeia a avut un plan inedit. Aceasta i-a mințit pe clienți că ar fi fost mutată la o altă sucursală și a acționat în același mod.

ADVERTISEMENT

Aceasta făcea tranzacții între conturile clienților, iar mai apoi, banii erau scoși pe baza unor ordine de plată. Aceste ordine erau semnate chiar de ea.

De asemenea, femeia utiliza cardurile de debit fără ca măcar persoanele păgubite să știe acest lucru.

ADVERTISEMENT

Angajata băncii din Galați ar fi acționat singură

În total, nu mai puțin de 4 persoane au fost păgubite cu peste 70.000 de lei. Totodată, oamenii legii au mai aflat că în total, femeia a reușit să fure mai bine de 360.000 de euro în ultimii ani de zile.

Aceasta ar fi acționat singură, fără niciun fel de ajutor, spun oamenii legii.

În același timp, sursele citate mai spun că după descoperirea făcută, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar magistrații au decis plasarea acesteia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În ciuda faptului că acest caz a fost elucidat, există însă temeri în rândul populației.

Sunt persoane care au încredere în serviciile bancare, în timp ce altora a ajuns să le fie frică în legătură cu faptul că acest scenariu s-ar putea repeta.

ADVERTISEMENT
Tags: