News

O bătrână și fiica ei, găsite moarte în casă de poștaș. A fost găsit și un al treilea cadavru, deja mumificat

O femeie de 82 de ani și fiica sa de 55 de ani au fost găsite moarte casă de către poștașul care venise să le aducă pensia.
10.02.2024 | 12:59
O batrana si fiica ei gasite moarte in casa de postas A fost gasit si un al treilea cadavru deja mumificat
Trei cadavre găsite într-o casă dintr-o comună din Vaslui/ Foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Două femei din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, au fost găsite moarte în propria locuință de către poștașul care venise cu pensia. În aceeași casă, locuia și nepoata care se pare că a stat mai multe zile împreună cu trupurile femeilor în casă, fără să anunțe pe nimeni.

Potrivit observatornews.ro, prima ipoteză a organelor de anchetă a fost o dublă omucidere, însă cercetările însă lipsa semnelor de violență asupra trupurilor femeilor de 82, respectiv 55 de ani i-a făcut pe procurori să creadă că este probabil ca acestea să fi murit în urma intoxicației cu fum.  La scurtă vreme, polițiștii au găsit și cadavrul mumificat al unui bărbat, care decedase de mai multă vreme.

ADVERTISEMENT

La data de 9 februarie, Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că într-o locuinţă din localitatea Ştefan cel Mare sunt două femei decedate, probabil intoxicate cu monoxid de carbon. În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vaslui, în locuinţă au fost identificate cadavrele a trei persoane, femeile indicate în sesizare şi un bărbat.

Totodată, o altă femeie, în vârstă de 30 de ani, ce prezenta tulburări psihice, a fost depistată în locuinţă şi a fost internată pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, se arată într-un comunicat al poliției din Vaslui.

ADVERTISEMENT

Publicația locală Vremea Nouă relatează că femeia de 55 de ani, împreună cu fiica sa de 30 de ani, s-ar fi mutat recent în casa mamei sale. Nepoata suferă de afecțiuni psihice severe, iar mama ei ar fi avut o afecțiune severă care o împiedica să meargă.

Din relatările localnicilor reiese că bătrâna de 82 de ani mai ieșea din casă să vorbească cu vecinii, însă nu mai făcuse acest lucru timp de mai multe zile, ceea ce i-a alarmat pe aceștia. Chiar primarul a cerut unei vecine să intre în casă să verifice starea femeilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta a povestit că a stat de vorbă la poartă cu nepoata, dar s-a temut să intre în casă din cauza acesteia. Totuși a zărit-o pentru scurtă vreme pe bătrână în cursul zilei de luni, ultima dată când femeia a fost văzută în viață.

Descoperirea cadavrelor a fost făcută de către poștaș care venise să aducă pensia octogenarei, care era principala sursă de venit a familiei alcătuite din cele trei femei. A strigat la poartă de mai multe ori, dar cum nu i-a răspuns nimeni, a intrat în casă și apoi a alertat poliția.

ADVERTISEMENT

Inițial, au fost găsite doar trupurile femeilor, nepoata susținând că bunica sa s-ar fi îmbolnăvit de gripă, iar mama ei s-ar fi molipsit ulterior. O vecină a relatat că femeia de 55 de ani ar fi avut și un fiu, însă nu știa unde se află acesta. Vecina susține că și fiul avea afecțiuni psihice, cel mai probabil el fiind internat într-un ospiciu.

ADVERTISEMENT