News

Mamă și fiică, găsite moarte în propria gospodărie. Ipoteză terifiantă a anchetatorilor

O femeie de 45 de ani și fiica ei au fost găsite moarte în propria locuință din comuna Hoghiz, jud. Brașov, cu semne de violență pe corp.
16.12.2023 | 13:39
Mama si fiica gasite moarte in propria gospodarie Ipoteza terifianta a anchetatorilor
Două femei au fost găsite moarte în comuna Hoghiz/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

O femeie de 45 de ani și fiica sa de 25 de ani au fost găsite moarte în locuința lor din comuna brașoveană Hoghiz, ambele având parte de un sfârșit violent. Mama a ars de vie, iar fiica sa a fost sugrumată, informează observatornews.ro.

Autoritățile au fost alertate vineri după-amiază, în jurul orei 17.30. Anterior, o rudă și un vecin care avea cheia la casă au intrat în curte, după ce au fost sunați de soțul femeii, aflat la serviciu, care era îngrijorat că nici soția, nici fiica nu-i răspund la telefon.

ADVERTISEMENT

La solicitarea telefonică a unui bărbat care este proprietarul unui imobil din comuna Hoghiz, un vecin care are cheia şi un unchi al proprietarului au intrat în curte şi au descoperit cadavrul unei femei. Ulterior, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, respectiv la locuinţa familiei din comuna Hoghiz, au descoperit în curtea casei cadavrul unei femei de 45 de ani iar în locuinţă cadavrul altei femei, fiica primei femei, aceasta având vârsta de 25 de ani. Ambele prezentau indicii de moarte violentă”, a declarat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu.

Cercetarea la fața locului a fost făcută în cursul serii de vineri, iar sâmbătă dimineață s-au făcut autopsiile pentru a stabili cu exactitate cauzele deceselor și circumstanțele în care au avut loc acestea. În momentul de față, anchetatorii nu au încă o imagine clară asupra tragediei.

ADVERTISEMENT

În prezent, nu a fost pusă nicio persoană sub acuzare și se verifică mai multe ipoteze, urmând a reveni cu detalii, pe măsură ce acestea vor apărea și în funcție de momentul în care procurorul de caz și echipa de cercetare vor considera că ele pot fi date publicității”, a mai spus procurorul.

Una dintre ipoteze ar fi că mama și-ar sugrumat fiica și apoi s-ar fi sinucis prin autoincendiere. Ipoteza se întemeiază pe faptul că, în ultima perioadă, mama suferea de depresie. „Ea a fost bolnavă, întradevăr. Cred că a avut depresie. Ea a fost bolnavă în ultimul timp”, a spus o localnică.

ADVERTISEMENT

Femeia de 45 de ani era casnică, iar fiica ei era învățătoare într-o altă localitate din județ. Tatăl său, în vârstă de 50 de ani, lucrează ca șofer de camion. Rudele și vecinii susțin că nu știu să fi existat tensiuni și certuri între membrii familiei.

O altă tragedie soldată cu moartea a două femei a avut loc luna trecută, în comuna Manoleasa, județul Botoșani, unde o femei de 47 de ani și fiica sa, în vârstă de 14 ani, au fost găsite moarte într-o casă părăsită. Inițial, s-a crezut că cele două au murit în incendiul care a cuprins casa, însă apoi au apărut indicii că tragedia ar fi fost o crimă.

ADVERTISEMENT

Suspiciunile privind crima au apărut când s-a descoperit că femeia de 47 de ani avea o tăietură în zona gâtului, pe lângă arsurile de pe corp. La scurtă vreme, poliția l-a arestat pe soțul femeii, în vârstă de 53 de ani, care anterior determinase fuga celor două de acasă din cauza comportamentului său violent.

ADVERTISEMENT