News

O benzinărie din Dâmbovița, amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Motivul e fără precedent

Decizie fără precedent a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. O benzinărie din Dâmbovița a fost amendată pentru un mesaj ”ofensator”.
27.07.2022 | 18:59
O benzinarie din Dambovita amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Motivul e fara precedent
Benzinărie amendată de CNCD cu 5.000 de lei pentru discriminare.
ADVERTISEMENT

Stația de carburanți amplasase un mesaj prin care transmiteau femeilor care intră în toaletă să nu își schimbe ”tamponul”.

Amendă uriașă dată de CNCD unei benzinării

Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației. Rușine să ducem mizeria dumneavoastră”, scria în mesajul din benzinărie. Cu toate acestea, reprezentanții CNCD au considerat că mesajul este ofensator și discriminatoriu la adresa femeilor, astfel că au aplicat o amendă de 5.000 de lei. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

”Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit miercuri ca afișarea unui anunț într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate”, au transmis într-un comunicat reprezentanții CNCD.

Amenda primită de benzinărie este identică cu cea primită de fostul președinte Traian Băsescu, din partea aceluiași consiliu.

ADVERTISEMENT

În acest an, Traian Băsescu a primit o amendă identică pentru că a făcut mai multe declarații despre ceea ce numea el ”clanurile țigănești de tip mafiot”.

Olivia Steer a fost o altă ”abonată” a deciziilor CNCD, fiind amendată tot cu 5.000 de lei. Mesajul soției lui Andi Moisescu făcea referire la deținuții evrei din lagărele de concentrare naziste, pe care îi compara într-un mod bizar cu bolnavii de Covid din România.

ADVERTISEMENT

”De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România”, reacționa în acel moment, pe Facebook, Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

Femeia nu s-a lăsat și a ironizat Institutul, tot pe Facebook. ”Știți bancul cu baba, care aude la televizor rețeta de cozonac, în care se pune jumătate de kilogram de făină de grâu, și exclamă apoi deznădăjduită:

ADVERTISEMENT

Auzi, maică, ce zice ăștia: iar nu se face grîu’, anu’ ăsta!!!?!? E, așa și cu Institul Elie Wiesel…”, a scris Steer.

ADVERTISEMENT