News

Tragedie în Italia. Bloc de trei etaje, prăbușit în apropiere de Napoli. Salvatorii caută oameni prinși sub dărâmături

Tragedie în Italia, lângă Napoli. Un imobil cu trei etaje s-a prăbușit în centrul orașului Torre del Greco. Salvatorii acționează de urgență.
16.07.2023 | 17:00
Tragedie in Italia Bloc de trei etaje prabusit in apropiere de Napoli Salvatorii cauta oameni prinsi sub daramaturi
Clădirea prăbușită era veche și se afla în stare de degradare, spun locuitorii din Torre del Greco / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

O aripă a unei clădiri de apartamente cu trei etaje s-a prăbușit duminică într-o suburbie de la malul mării din Napoli, Torre del Greco, în Italia. Cel puțin două persoane au fost scoase în viață dintre dărâmături, în timp ce salvatorii căutau alte victime care ar putea fi prinse, au anunțat pompierii italieni.

Haos în centrul vechi al orașului

„Deocamdată, nu există indicii privind persoane dispărute”, a declarat Luca Cari, un purtător de cuvânt al corpului național de pompieri din Italia. Cu toate acestea, pompierii îndepărtau moloz pentru a verifica dacă mai există și alte persoane îngropate în urma prăbușirii imobilului din orașul Torre del Greco, a precizat el.

ADVERTISEMENT

Radiodifuzorul de stat italian Rai, care a relatat de la fața locului, a declarat că un al treilea supraviețuitor a fost extras dintre dărâmături, dar nu a existat o confirmare oficială imediată a acestui lucru.

O clădire degradată

Rai TV a declarat că cinci familii locuiau în clădirea, pe care a descris-o ca fiind degradată, în orașul situat la 12 kilometri de Napoli, în regiunea Campania din sudul Italiei. Nu a fost imediat clar câte persoane ar fi putut fi în clădire sau în apropierea clădirii din centrul orașului în momentul în care aceasta s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Trei persoane au fost scoase în viață din dărâmături, toate sunt internate în spital cu răni în diferite părți ale corpului dar nici una nu este în pericol de moarte, potrivit agenției ANSA.

O fată de 19 ani, spitalizată cu fracturi

În cea mai gravă stare se află o fată în vârstă de 19 ani, spitalizată cu fracturi. Două persoane care se plimbau pe stradă în momentul prăbușirii, care au fost lovite de unele fragmente, au fost, de asemenea, tratate pentru răni minore.

ADVERTISEMENT

Nu există persoane dispărute în urma prăbușirii clădirii Torre del Greco, a declarat ulterior prefectul din Napoli, Claudio Palomba, la un punct de presă cu jurnaliștii la primărie. Pompierii și carabinierii lucrează la fața locului. Echipele Usar, specialiștii în căutarea și salvarea în dărâmături, au fost de asemenea activate.

Două femei în vârstă sunt blocate în casele lor de resturile care au blocat mai multe alei din zonă: pompierii lucrează pentru a le permite femeilor, care nu au fost rănite în urma prăbușirii, să iasă din casele lor.

ADVERTISEMENT

„Se știa că avea probleme”

Clădirea se află chiar în centrul orașului , între vico Pizzo și corso Umberto. Traficul a fost blocat într-un perimetru larg în jurul zonei în care s-a prăbușit. „Clădirile de aici sunt foarte vechi, dar aceea avea probleme, se știa de aceste probleme”, au declarat mai mulți locuitori din centrul istoric al Torre del Greco.

În 2017, tot în apropiere de Napoli, un alt imobil s-a prăbușit. Clădirea avea opt etaje și, în urma sinistrului, opt persoane au fost date dispărute. Ulterior, cele opt persoane au fost găsite fără viață. Aceste tragedii pun frecvent ăn discuție securitatea clădirilor vechi din Italia și respectarea normelor de construcție și normelor seismice.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română