News

O fată de 6 ani a murit în Italia după ce s-a îmbolnăvit de gripă: ”În noaptea aceasta un înger merge către cer”

O fată de 6 ani a murit în Italia după ce s-a îmbolnăvit de gripă de tip B, iar acum familia se pregătește de înmormântare.
27.03.2023 | 13:46
O fata de 6 ani a murit in Italia dupa ce sa imbolnavit de gripa In noaptea aceasta un inger merge catre cer
O fată de 6 ani a murit în Italia. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

O fată de 6 ani a murit în Italia după ce s-a îmbolnăvit de gripă de tip B, iar acum familia se pregătește de înmormântare. Fata a făcut mai multe complicații cardiace severe cauzate de gripa de tip B, iar acum întreaga comunitate de români din Piacenza e în doliu.

O fată de 6 ani a murit în Italia

Maria Isabela era singura fetiță a unei familii de români stabilită în Italia, la Piacenza, în regiunea Emilia-Romagna. Fata s-a stins în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar tatăl său a lăsat un mesaj pe Facebook prin care îi anunța pe toți că Maria nu mai este printre noi.

ADVERTISEMENT

”În noaptea aceasta un înger merge către cer, drum bun dragoste mea! Nu-i durere și pedeapsă mai mare pentru un părinte”, a scris tatăl îndurerat pe pagina sa de Facebook. Totul a început în momentul în care fetița a prezentat mai multe simptome clasice ale gripei, care peste noapte s-au înrăutățit.

Părinții s-au speriat când au văzut că starea de sănătate a fetiței se înrăutățește și au decis să o ducă pe fată la secția de urgențe a spitalului din Piacenza, unde s-a stins în cursul nopții. Conform Rotalianul, fata s-a îmbolnăvit cu gripa de tip B, care a dus la miocardită acută, o inflamație a mușchiului cardiac.

ADVERTISEMENT

Copila va fi înmormântată marți, 28 martie, la ora 14:00, iar slujba va avea loc la Biserica Ortodoxă San Sepolcro din Piacenza. ”Sincere condoleanțe întregii familii pentru imensa pierdere! S-a stins un înger drag, Maria Isabella, care acum călătorește în Împărăția Îngerilor, iar pierderea este imposibil de realizat! În aceste clipe grele suntem alături de familia Lisaru și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să le ajute, să le dea putere să poată trece peste această cumplită suferință!”, este unul dintre mesajele de condoleanțe primite de familie.

Potrivit unui raport al Mariei Frigerio, director al departamentului complex de Cardiologie 2 la Spitalul Niguarda din Milano și membru al Fundației Veronesi, virusul gripal poate cauza astfel de complicații, deși situația e rară. ”Da, virusul gripal poate să determine o astfel de complicație, dar evenimentul rămâne destul de rar”, este precizat în raport.

ADVERTISEMENT

Un caz similar era înregistrat în SUA, înainte de Crăciun, atunci când Price Meropol McMahon, în vârstă de 36 de ani, o sportivă de performanță, a murit subit după ce s-a îmbolnăvit de gripă. Femeia nu părea să aibă nicio problemă de sănătate și alergase 13 kilometri cu câteva zile înainte, la un maraton, astfel că familia nu și-a explicat cum a fost posibilă tragedia.

Specialiștii au transmis că acest caz este ”unul la un milion”. Femeia, care era sănătoasă, conform spuselor familiei, a făcut febră într-o noapte, iar a doua zi a ajuns la spital cu dificultăți de respirație. A murit după doar 12 ore, fără ca nimeni să înțeleagă ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 1 miliarde oameni se îmbolnăvesc de gripă în fiecare an, iar aproximativ 600.000 mor din cauza complicațiilor. Copiii și adolescenții sunt cei mai vulnerabili în fața acestei boli, mai ales dacă au și alte suferințe precum astmul, diabetul sau boli de inimă.

ADVERTISEMENT
Tags: