News

O femeie a mers cu nepotul la spital, dar nu a spus că acesta a revenit de curând țară. Copilul a fost confirmat cu COVID-19

16.04.2020 | 18:24
O femeie a mers cu nepotul la spital dar nu a spus ca acesta a revenit de curand tara Copilul a fost confirmat cu COVID19
ADVERTISEMENT

O femeie a mers la Spitalul Județean Craiova cu nepotul său, care avea febră, mințind că acesta nu a călătorit recent în străinătate. Copilul a fost confirmat ulterior cu COVID-19, iar polițiștii au deschis dosar penal pe numele femeii.

Bunica a mers cu nepotul la spital pentru că avea febră. Ulterior a fost confirmat COVID-19

Procurorii din Craiova au deschis dosar penal pe numele unei femei care a mers cu nepotul de cinci luni la Spitalul Județean și nu a spus că acesta s-a reîntors recent în țară cu mama sa, care se afla în izolare, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost confirmat ulterior cu noul coronavirus, apoi mama acestuia a mers la spital pentru a-l vedea, cu toate că se afla în izolare la domiciliu.

Totul a început pe 11 aprilie, atunci când bunica copilului de cinci luni a mers cu acesta la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, întrucât băiatul avea febră.

ADVERTISEMENT

“Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Mama copilului a ieșit din izolare și a mers la spital

Astfel, copilul se afla în izolare la domiciliu alături de familia sa, după ce au revenit cu toții de curând în țară, ca urmare a măsurilor impuse de autorități pentru cei care vin în România.

ADVERTISEMENT

Băiatul de cinci luni a fost transferat în aceeași zi la Spitalul Suport Filantropia – Secţia Pediatrie, iar o zi mai târziu, pe 12 aprilie, a fost confirmat cu noul coronavirus. Atât copilul cât și bunica au fost duși la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Craiova.

Pe 13 aprilie, mama copilului, care trebuia să rămână în izolare la domiciliu, a mers la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”Craiova, încălcând măsurile impuse de autorități, pentru a vedea în ce stare se află băiatul.

ADVERTISEMENT