News

Coronavirus în România, 16 aprilie 2020. Ministrul Vela susține că românii care vin din zonele roșii intră în carantină instituționalizată. Document oficial. Ce cuprinde Ordonanța Militară 9 din 6 aprilie 2020. Live Update

16.04.2020 | 23:23

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a emis Ordonanța Militară 9 prin care este ridicată interdicția exportului  de cereale în afara Uniunii Europene deoarece rezervele de stat au fost completate și asigură  necesarul până la următoarea recoltă. Totodată, Vela a anunțat că toți românii care vor veni în țară din state considerate zone roșii  vor intra în carantină instituționalizată.

Potrivit ministrului varianta carantinei la domiciliu este luată în considerarea doar dacă nu mai sunt locuri în centrele de carantină, situație în care România încă nu a ajuns. Până în prezent, au fost confirmate 7.216 infecții cu coronavirus în România. Autoritățile anunță că alte 372 de persoane infectate cu coronavirus au murit de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Ministrul Vela susține că românii care vin din zonele roșii intră în carantină instituționalizată

Vezi aici documentul oficial al Ordonantei Militare 9 din 16 aprilie 2020

”Este important să îmbinăm cu înțelepciune latura spirituală cu cea a prevenirii a răspândirii acestui perfid inamic. Fac apel din nou să respectați prevederile ordonanțelor militare și a recomandărilor, inclusiv celor de la Biserica Ortodoxă Română. Nu mergeți în vizite și nu  primiți oaspeți. Sunt conștient că este greu.

Sunt încrezător că vom trece peste această perioadă dificilă. Starea de urgență a fost prelungită, acest lucru era imperios necesar. Avem un dușman comun, noul tip de coronavirus. MAI nu se relaxează în această perioadă. Vor fi la datorie polițiști, jandarmi, pompieri.

ADVERTISEMENT

Pentru o prevenire eficientă am semnat astăzi Ordonanța Militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor în și dinspre România  cu Marea Britanie, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Franța și Germania.

Declaratii Marcel Vela

Posted by Fanatik News on Thursday, April 16, 2020

Lucrătorii transfrontalieri din zona Bulgariei sunt exceptați de la izolare, ca în cazul Ungariei.

ADVERTISEMENT

Piețele agroalimentare rămân deschise, cu condiția respectării tuturor reglementărilor ordonanțelor militare.

S-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară până la următoarea recoltă. Din acest moment anunț producătorii și comercianții că nu mai este interzis exportul de cereale.

ADVERTISEMENT

Avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină. Cei care au crezut că nu se mai aplică o carantină instituționalizată, pentru a  clarifica informația, precizez că ordinul ministrului se referă la definiția izolării care are mai multe etape. Dacă prefecții nu  mai au locuri, pot rechiziționa anumite locuri sau pot apela la colegii din județele învecinate. Carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situație în care nu  se află acum  România. Încă avem locuri de carantinare.”

UPDATE 17.58: Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu.

Raportare pe județe:

Alba – 18, Arad – 53, București – 131, Bacău – 5, Bihor – 2, Bistrița-Năsăud – 5, Brăila – 1, Botoșani – 9, Brașov – 27, Cluj – 15, Caraș-Severin – 1, Constanța – 2, Covasna – 9, Dâmbovița – 3, Dolj – 1, Galați – 34, Giurgiu – 10, Hunedoara – 37, Harghita – 1, Ilfov – 2, Ialomița – 1, Iași – 13, Mehedinți – 3, Neamț – 8, Prahova – 1, Sibiu – 11, Satu Mare – 2, Suceava – 462, Timiș – 31, Teleorman – 15, Vâlcea – 1 și Vrancea – 67

UPDATE 13.57: Președintele Klaus Iohannis susține declarații  de presă:

-”Trăim o perioadă dificilă, care va marca la scară istorică nu doar România, ci și întreaga omenire. După ce vom depăși această criză, va trebui să separăm clar ce este bine și ce funcționează de ceea ce nu este în regulă și nu funcționează. Această etapă critică ne-a pus în fața oglinzii a decenii de guvernare a României conform mentalității „lasă, merge și așa, rezolvăm data viitoare, să facă alții”. Astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a gândi și a acționa, care ne-a ținut în loc zeci de ani.

Declaratiile Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis

Posted by Fanatik News on Thursday, April 16, 2020

Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care, chiar și în aceste zile dramatice, se gândesc doar la beneficiile lor electorale și, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greșite, dar pur și simplu împovărează excesiv o țară pe care au lăsat-o și expusă, și vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susținere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generației tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de niște iresponsabili.

-Am făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor. Este inacceptabil și revoltător să îi vedem dând lecții astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți din țară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice.

Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau care condiționează votul în Parlament – absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte – condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat? Politicienii pot să ajute, cu sfaturi, idei, implicare sau soluții constructive, dar nu pot să instige, să fie populiști și să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze sănătatea și viața cetățenilor! Orice gest și atitudine contrară recomandărilor specialiștilor reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice!

-Cetățenii înțeleg și sunt convins că, indiferent de opțiunile lor politice, răsuflă ușurați că România nu este guvernată astăzi, în context de criză profundă, de o coaliție care avea drept prioritate furtul din bani publici și fuga de răspundere. Criza actuală este gestionată de un guvern care ține cont de sfaturile specialiștilor, care lasă pe profesioniști să își facă meseria și urmează îndeaproape recomandările lor.

-Am încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și fiecare neregulă. Nimeni dintre cei care, în această perioadă dificilă, au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii.

Această criză ne-a dat lecții dureroase, care trebuie însușite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice pentru a elimina clientelismul și de a susține zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcțional, aflat realmente în slujba cetățeanului. Pentru a putea progresa și a recupera din pagubele grave produse de epidemie, resetarea României este acum mai necesară și mai urgentă decât oricând.

-Sistemul sanitar este primul, dar nu este singurul care are nevoie de o reașezare profundă. Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susținut și mobilizare maximă am reușit să ne adaptăm rapid și să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ținută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost astăzi mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depășim aceste momente de criză, pentru că este esențial ca România să devină o țară care le asigură cetățenilor săi toate condițiile pentru o viață decentă și sigură.

-Am tot vorbit în aceste zile de restricții și de constrângeri și țin să subliniez că foarte mulți români au dat un exemplu extraordinar de civism în toată această perioadă extrem de dificilă și continuă să o facă. Cei mai mulți respectă distanțarea socială, stau acasă, nu ies mai mult decât este nevoie și dau un examen al maturității lor și al capacității de a fi solidari cu restul țării.

Suntem în prag de sărbători pascale, pe care anul acesta le vom petrece în condiții atipice, cei mai mulți dintre noi departe de cei dragi. Haideți să facem împreună acest efort, pentru ca să putem fi din nou, cât mai repede, aproape de părinții, copiii și bunicii noștri!


UPDATE, ora 13:36 / S-a votat prelungirea stării de urgenţă. Parlamentul a decis să încuviinţeze prelungirea stării de urgenţă pentru încă 30 de zile. Astfel, starea de urgenţă va dura pe teritoriul României până pe data de 14 mai. Starea de urgenţă a fost prelungită de preşedintele Klaus Iohannis, prin decret, pentru încă 30 de zile.


UPDATE, 16 aprilie, ora 13:25 / Încă cinci decese au fost anunțate de autorități. Cei 20 de morți anunțați joi duc totalul la 392 de victime de COVID-19 în România.

Deces 388

Femeie, 66 ani din județul Vrancea. Internată în 11.04.2020 în Spitalul Municipal Adjud.
Contact cu caz confirmat în timpul ședinței de hemodializă.
Recoltat pentru COVID-19 în data de 11.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 12.04.2020.
Decedat în data de 15.04.2020.
Comorbidități: Diabet zaharat, Boală hepatică cronică, Insuficiență renală cronică – dializă.

Deces 389

Femeie, 67 ani din județul Bistrița Năsăud.
Internata în 03.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Recoltare pentru COVID-19 în data de 04.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 05.04.2020.
Decedată în data de 15.04.2020.
Comorbidități: HTA , cardiopatie cronică ischemica, BPOC

Deces 390

Bărbat, 89 ani din județul Hunedoara. Internat în 22.03.2020 în Spitalul Județean de Urgență Deva-Secția Neurologie.
Recoltare pentru COVID-19 în data de 08.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 10.04.2020.
Decedat în data de 16.04.2020.
Comorbidități: AVC, Hemipareza stanga

Deces 391

Bărbat, 66 ani din județul Hunedoara. Internat în 10.04.2020 în Spitalul Municipal Hunedoara- Secția Boli Infecțioase apoi transferat în ATI.
Recoltare pentru COVID-19 în data de 10.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 13.04.2020.
Decedat în data de 14.04.2020.
Comorbidități: Poliartrită reumatoidă, Cardiomiopatie dilatativa, Aplazie medulară.

Deces 392

Bărbat, 50 ani din județul Timiș. Prezentat în UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara,
internat în 04.04.2020 în Secția Boli Infecțioase a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș apoi
transferat în ATI.
Recoltat pentru COVID-19 în data de 02.04.2020.
Rezultat pozitiv în data de 03.04.2020.
Decedat în data de 16.04.2020.
Comorbidități: Diabet zaharat, Boală cardiovasculară, HTA.

UPDATE, 16 aprilie, ora 13:02 / Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până joi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

718 cetățeni români de peste hotare au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 417 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.171 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.062.175 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

UPDATE, 16 aprilie, ora 11:10 / Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 privind modificarea algoritmului de testare, precum și a definiției de caz.

Cine va beneficia de testele suplimentare puteși vedea AICI.

UPDATE, 16 aprilie, ora 10:53. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 15 decese pe teritoriul României cauzate de infecția cu COVID-19. Totalul a ajuns la 387 de morți.

Deces 373

Bărbat, 49 ani din județul Hunedoara.
Data internării: 03.04.2020, la Spitalul Județean de Urgență Deva-Secția Boli Infecțioase, transferat pe 08.04.2020 în ATI.
Probe recoltate pe 04.04.2020, confirmat pe 05.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Fără condiții medicale pre-existente cunoscute.

Deces 374

Femeie, 70 ani din județul Hunedoara.
Internată pe 01.04.2020 la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj, transferată pe 04.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Deva-secția ATI.
Probe recoltate pe 02.04.2020, confirmată pe 03.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: neoplasm de cap de pancreas în stadiu terminal. CIC.

Deces 375

Bărbat, 68 ani din județul Botoșani.
Internat în perioada 30.03.2020-10.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Botoșani – Secția Oncologie, apoi reinternat pe 13.04.2020 cu febră și dispnee.
Probe recoltate pe 10.04.2020, confirmat pe 13.04.2020
Dată deces: 14.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: neoplasm bronhopulmonar.

Deces 376

Bărbat, 62 ani din județul Botoșani.
Debut pe 10.04.2020.
Internat pe 12.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Botoșani.
Probe recoltate pe 12.04.2020, confirmat pe 14.04.2020
Dată deces: 14.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: BPOC, Diabet zaharat tip II, Boala cardiovasculară.

Deces 377

Bărbat, 50 ani din județul Ilfov.
Internat în Spitalul Colentina – Secția ATI pe 09.04.2020.
Probe recoltate pe 09.04.2020, confirmat pe 10.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, HTA

Deces 378

Bărbat, 61 ani din județul Arad.
Debut pe 07.04.2020.
Internat pe 08.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – Secția Recuperare-BFT cu diagnostic insuficiență respiratorie acută.
Probe recoltate pe 08.04.2020, confirmat pe 08.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, HTA.

Deces 379

Bărbat, 49 ani din județul Bihor.
Debut pe 30.03.2020.
Internat pe 02.04.2020 în Spitalul Clinic Municipal Oradea-Secția ATI, apoi transferat la Spitalul Orășenesc Aleșd.
Probe recoltate pe 02.04.2020, confirmat pe 02.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Insuficiență respiratorie cronică acutizată. BPOC st.IV. Fibroză pulmonară post-TB.
A avut contact cu un caz confirmat.

Deces 380

Bărbat, 76 ani din județul Bihor.
Debut pe 28.03.2020.
Internat pe 01.04.2020 în Spitalul Clinic Municipal Oradea, direct în ATI.
Probe recoltate pe 01.04.2020, confirmat pe 01.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA, Fibrilatie atriala, Diabet zaharat tip II, insuficiență multiplă de organe.
A avut contact cu un caz confirmat.

Deces 381

Bărbat, 66 ani din județul Bihor.
Debut pe 03.04.2020.
Internat pe 07.04.2020 în Spitalul Clinic Municipal Oradea, direct în ATI.
Probe recoltate pe 07.04.2020, confirmat pe 08.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA, BPOC, Gută.
A avut contact cu 2 cazuri confirmate.

Deces 382

Femeie, 75 ani din județul Hunedoara.
Debut pe 11.04.2020.
Internata pe 11.04.2020 în Spitalul Orășenesc Hațeg-Secția Neurologie, transferată în ATI în aceeași zi.
Probe recoltate pe 11.04.2020, confirmat pe 15.04.2020 la Institutul de Medicină Legală Cluj.
Dată deces: 13.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: AVC, Hemiplegie, HTA, Insuficienta cardiaca, BPOC decompensat, Sclerodermie, Depresie.

Deces 383

Bărbat, 61 ani din județul Timiș.
Debut pe 05.04.2020.
Prezentat pe 10.04.2020 în Spitalul Clinic Municipal Timișoara – UPU, apoi internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara pe 11.04.2020.
Probe recoltate pe 10.04.2020, confirmat pe 11.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA, Boala hepatica, Diabet zaharat tip II, Boala pulmonara cr. (posibil TB în antecedente, conform declarațiilor fiului).

Deces 384

Femeie, 66 ani din județul Mureș.
Internată pe 05.04.2020 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș – Secția Gastro-enterologie cu diagnostic Ciroză hepatică decompensată.
Debut pe 07.04.2020 cu stare de astenie accentuată, cefalee, diaree.
Probe recoltate pe 08.04.2020, confirmată pe 09.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și transferată în aceeași zi inițial în Secția Boli infectioase 1, apoi în ATI.
Dată deces: 15.04.2020.

Deces 385

Bărbat, 51 ani din județul Mureș.
Debut pe 03.04.2020.
Internat pe 06.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș -Secția Urologie.
Transferat pe 07.04.2020 în Secția ATI.
Probe recoltate pe 07.04.2020, confirmată pe 07.04.2020
Dată deces: 14.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Obezitate, Diabet zaharat tip II, HTA.
Provine din focarul din Crăciunești.

Deces 386

Bărbat, 39 ani din județul Mureș.
Internat pe 08.04.2020 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș -Secția Pneumologie.
Transferat pe 10.04.2020 în ATI.
Probe recoltate pe 09.04.2020, confirmat pe 09.04.2020
Dată deces: 15.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: Boală cardio-vasculara, HTA, Hepatopatie acută.

Deces 387

Bărbat, 76 ani din județul Arad.
Internat pe 14.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Arad-Secția ATI.
Probe recoltate pe 14.04.2020, confirmat pe 15.04.2020
Dată deces: 15.04.2020; diagnostic de deces Bronhopneumonie. Pancreatita acută.
Condiții medicale pre-existente: Boala Alzheimer, Fibrilatie atriala, Etilism cronic.

Cazurile de infectare cu coronavirus în România au trecut de 7200

Grupul de Comunicare Strategică informează că pe teritoriul României au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Până miercuri, 15 aprilie, la ora 13:00, în carantină instituționalizată erau 23.353 de persoane. Alte 67.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 74.827 de teste. Față de ziua de marți, capacitatea de testare a crescut cu peste 4.700 de examinări.

În continuare, persoanele din România care se vindecă de coronavirus sunt tot mai multe. Miercuri, 1.217 de cetățeni au fost declarați vindecați și externați.

Există și un număr mare de români depistați pozitiv cu COVID-19 peste hotare. Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 713 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 421 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 9 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 53 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Peste 2 milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial

Numărul total al infectărilor cu coronavirus la nivel mondial a depășit 2 milioane de bolnavi. Mai precis, până la această oră au fost raportate 2.083.326 de cazuri de COVID-19, conform worldmeters.

SUA conduce detașat în clasamentul celor mai multe cazuri de îmbolnăvire, cu 614.246 de infectări. La distanță mare în urma americanilor avem Spania 174.046 cazuri, Italia 162.488 cazuri și Franța cu 143.338 de cazuri.

  • 134.666 de persoane și-au pierdut viața de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 la nivel mondial

Până la data de 14 aprilie 2020, au fost raportate 808.175 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ADVERTISEMENT